2024 balandžio 30 d. antradienis, 18:19
Reklama  |  facebook

Skaitmeninės statybos sprendimus kuriančios Lietuvos įmonės jungiasi į tarptautinį programavimo centrą

2023-05-29 11:00
Skaitmeninius sprendimus statybos ir gamybos pramonei sėkmingai vysčiusios Lietuvos įmonės sutelkia jėgas naujam etapui prancūzų kapitalo grupėje.
nuotrauka


Minimos įmonės
AGA CAD, UAB
SBS Group, UAB
Arkance, antrinė Groupe Monnoyeur įmonė,
Prancūzijoje registruota įmonių grupė „Arkance“, priklausanti tarptautinei korporacijai „Groupe Monnoyeur“, už neskelbiamą sumą įsigijo 100 proc. UAB „SBS Group“ akcijų. Įsigijimas įvyko per UAB „AGA CAD“, kurią „Arkance“ įsigijo prieš dvejus metus. Lietuvos įmonės, kartu buriančios stiprias statybai skirtų IT produktų kūrėjų komandas, nuo šiol bus vienu iš grupės produktų kūrimo ir vystymo centrų.

„Ši sandoris yra dalis tarptautinės „Arkance“ grupės strategijos kurti stiprų IT produktų vystymo centrą Lietuvoje. Įsigijimo motyvas – greitesnis statybai skirtų produktų specifiką išmanančių programuotojų komandos augimas. Be to, kadangi „SBS“ produktai puikiai papildo mūsų sprendimus statinio informaciniam modeliavimui (angl. building information modeling, BIM), jie bus sparčiau įvedami į tarptautinę rinką platinant per greitai augantį „Arkance Systems“ pardavimo tinklą“, – sako „AGA CAD“ vykdomasis direktorius Donatas Aksomitas.

Anot jo, nuo 2007 m. veikianti įmonė „SBS Group“ išvystė daugelį labai vertingų programinės įrangos produktų, skirtų statybos projektams valdyti ir automatizuoti, ištekliams valdyti, statybos gaminių kiekiams skaičiuoti ir sąmatoms sudaryti. Lietuvoje „SBS“ programinę įrangą yra įdiegusios įmonės „MITNIJA“, „Orlen“, „Turto bankas“, „Fegda“ „Tilsta“, „ESO“, Lietuvos automobilių kelių direkcija ir kt.

Nerijus Filipavičius, „SBS Group“ vadovas ir akcininkas, šį etapą vertina ir kaip galimybę prisidėti prie statybos pramonės skaitmeninės transformacijos dar didesniu, jau pasauliniu, mastu. Prancūzijoje įkurtos „Arkance“ grupės įmonės šiuo metu veikia jau 15 Europos šalių. „AGA CAD“ klientų geografija dar platesnė – net 130 šalių visuose penkiuose žemynuose, kadangi įmonė savo produktus parduoda ne tik per partnerius, bet ir tiesiogiai.

„Po daugelio nuoseklaus darbo metų auginant talentus, puoselėjant inovacijas ir užimant aukštas pozicijas Lietuvos rinkoje, dabar galėsime pasiekti dar daugiau, pasitelkę bendrą viziją, strategiją ir suvieniję jėgas“, – sako N.Filipavičius.

Prancūziško kapitalo „Arkance“ grupės vizija – plėsti programinės įrangos kūrimo verslą su sprendimais, kurie suteikia klientams galimybę projektuoti ir statyti pastatus geriau kontroliuojant projektų sąnaudas ir terminus. Papildžius esamą produktų portfelį „SBS Group“ sprendimais, klientai galės iš vieno tiekėjo įsigyti bene visus įrankius, būtinus siekiant efektyviai projektuoti, tvariai įgyvendinti bei naudoti pastatus ir gaminius.

„AGA CAD“ vykdomasis direktorius dalinasi, kad nuo 2021 m. sausio buvimas tarptautinės „Arkance“ grupės dalimi suteikia įmonei didesnius žmogiškuosius ir finansinius išteklius, o tai padeda dar geriau aptarnauti „AGA CAD“ klientus. D.Aksomitas pabrėžia, kad „AGA CAD“ ir toliau intensyviai investuos į programuotojų komandos didinimą bei naujų technologijų vystymą augančiame programavimo Lietuvoje centre, kurio darbuotojų skaičius po prisijungimo prie „Arkance“ grupės išaugo 62 proc.
  • Apie „Arkance“
    „Arkance“ – tarptautinės korporacijos „Groupe Monnoyeur“, veikiančios energijos, statybinių ir žemės ūkio mašinų gamybos bei statybos ir pramonės skaitmeninimo srityse, antrinė įmonė – pastarąjį dešimtmetį sparčiai plečiasi, įsigydama pažangiausias Europoje IT įmones – CAD ir BIM technologijų bendroves.

  • Apie „AGA CAD“
    1991 m. įsteigta UAB „AGA CAD“ yra BIM procesų diegėja, projektavimo programinės įrangos (PĮ) kūrėja ir eksportuotoja bei CAD ir BIM technologijų ekspertė. Daugiau kaip 13 tūkst. programinės įrangos „Autodesk Revit“ naudotojų iš 130 pasaulio šalių naudoja įmonės sukurtus ir nuolat pagal klientų pageidavimus tobulinamus produktus. „AGACAD“ taip pat yra nepriklausoma pažangiausių pasaulyje kompiuterinio projektavimo programų tiekėja ir nešališka konsultantė PĮ pasirinkimo klausimais.

  • Apie „SBS Group“
    „SBS Group“ yra 2007 m. įkurta programinės įrangos kūrimo įmonė, išskirtinai orientuota į statybos sektorių. Nuo savarankiškų komponentų iki visos sistemos, įmonės sprendimai yra skaitmeninės transformacijos pagrindas tiek smulkiajam ir vidutiniam verslui, tiek ir didiesiems statybų sektoriaus dalyviams iš beveik visų statybų-inžinerijos sričių: projektavimo, inžinerijos, statybos, kelių tiesimo, viešojo sektoriaus įmonėms, veikiančioms statybų srityje: energetikos, geležinkelių ir kt. 
Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-30 16:04
Žaliuoju kursu siekiama pertvarkyti Europos Sąjungą (ES) į modernią, efektyviai išteklius naudojančią ir konkurencingą ekonomiką, kurioje iki 2050 m. nebeliks grynojo išmetamo šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio. Reikšmingas vaidmuo šioje tvarumo transformacijoje tenka verslams, ypač dideliems,...
nuotrauka
2024-04-30 10:09
Pastaraisiais metais Lietuvos įmonių bankrotų skaičius mažėjo, nors ekspertai prognozavo jų augimą. 2022 m. bankrotą paskelbė 1 103 įmonės, o 2023 m. – 949. Analitikai pastebi, kad dažniau bankrutuoja jaunesnės įmonės. Pagrindinėmis to priežastimis tampa žinių trūkumas, per dideli įsiskolinimai ir n...
nuotrauka
2024-04-30 09:57
Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“ imasi jau antrojo gyvenamųjų namų projekto Lenkijoje. Kompanija Varšuvoje, Mokotów rajone, įsigijo sklypą, kuriame iki 2027 m. pabaigos iškils daugiabutis. Investicijos į šį projektą sieks 21 mln. eurų.
nuotrauka
2024-04-29 07:49
„Eika Asset Management" (EAM) fondas stiprina savo pozicijas Latvijos rinkoje ir imasi nestandartinių projektų. Naujausias jų – pasaulyje šiuo metu sparčiai populiarėjančių bendro gyvenimo erdvių (ang. co-living) kūrimas. Investavęs 20 mln. eurų ir įsigijęs daugiau nei 3,7 ha sklypą su pastatais, ku...
nuotrauka
2024-04-27 09:01
Tiek buityje, tiek ir pramonėje neretai tenka susidurti su problema, kuri, nors ir nedidelė, bet kelia daug nepatogumų: kažkas užrūdijo, sunkiai atsidaro, neįmanoma pastumti. Mesti lauk ir keisti nauju –neracionalu. SOUDAL pasiūlė universalų sprendimą – atnaujintą „Soudal Multi Spray“.
nuotrauka
2024-04-26 14:46
Terminas rekuperacija girdėtas, ko gero, daugeliui. Ypač tie, kurie šiuo metu statosi namą, tam ruošiasi arba yra pirkimo procese, pakankamai dažnai tenka kalbėti apie įvairius techninius dalykus, tarp kurių patenka ir rekuperatoriai. Šis prietaisas atlieka labai svarbų vaidmenį gerinant oro kokybę ...
nuotrauka
2024-04-25 07:08
Statybos įmonei ARCHIS šie metai prasidėjo svarbaus projekto įgyvendinimu – startavo Giraitės (Kauno rajonas) Šventosios Šeimos parapijos bažnyčios statyba. Šio svarbaus pastato paskirtis iš statybininkų reikalauja skirti ypatingą dėmesį detalėms ir tradicijoms.
nuotrauka
2024-04-24 06:18
Lietuvių įmonė „Acrylicon Baltic“, kuri specializuojasi įrengdama pramoninių grindų dangas, užsienio rinkose vykdo daugiau negu pusę visų užsakymų. 20 metų veiklą vykdanti įmonė pastaruosius 17 metų projektus įgyvendina ne tik Europoje, bet ir Amerikoje, Azijoje, Afrikoje.
nuotrauka
2024-04-23 14:19
„Primostar“ specializuojasi požeminių gelžbetoninių konstrukcijų hidroizoliacijos srityje ir yra didžiausias savo srities žaidėjas Estijoje. Įmonės tikslas – sumaniai naudoti hidroizoliacines medžiagas, siekiant ne tik optimalaus rezultato, bet ir sumažinti medžiagų sąnaudas bei tausoti aplinką.
nuotrauka
2024-04-23 07:34
„Nemokamas sūris tik pelėkautuose" – posakis, aktualus ne tik taupantiems vartotojams, bet ir augti (tačiau – tik už kiek įmanoma palankesnį biudžetą) siekiantiems verslams. Vienu dažniausių žingsnių verslo procesų optimizavime tampa ISO vadybos sistemos diegimas. Visgi net ir augti pasiryžusi organ...
nuotrauka
2024-04-22 13:47
Praėję metai atsinaujinančios energetikos bendrovei „Smartecon“ buvo ryškūs ir pilni svarbių įvykių. Įmonė tapo platesnio masto rangovu ir pradėjusi dirbti su didelių saulės energetikos parkų vystytojais ėmė augti dar sparčiau, taip pat plėtėsi Skandinavijoje, pasiūlė inovatyvius sprendimus namų ūki...
nuotrauka
2024-04-19 12:36
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė įsigijo Estijos bendrovės „Voglers Eesti“ kontrolinį akcijų paketą. Toks žingsnis leidžia įmonei ne tik sustiprinti paslaugų plėtrą už Lietuvos ribų, bet ir suteikia galimybę perimti svarbius procesus „Milsa“ įmonių grupė...
nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 10:11
Šiandien aukščiausiame Lietuvos statinyje – Vilniaus televizijos bokšte – surengtos bokšto viršutinės taurės naujų erdvių rekonstrukcijos pabaigtuvės. Pabaigus šį darbų etapą, lankytojams atveriamos naujos erdvės, kuriose jų laukia naujos paslaugos bei pramogos.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...