2024 gegužės 12 d. sekmadienis, 16:21
Reklama  |  facebook

Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro statybininko specialybės mokiniai stažavo Danijoje

2019-05-29 14:44
Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras įgyvendino Erasmus + programos mobilumo projektą „Novatorius“ 2018-1-LT01-KA116-046630. Projekte mobilumą organizavome 4-mis kryptimis (sektoriais): statyba, socialinė slauga, mokinių su spec. poreikiais profesinis rengimas, profesinio rengimo specialistų kompetencijų ir žinių tobulinimas.
nuotrauka
Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras įgyvendino Erasmus + programos mobilumo projektą „Novatorius“. Centro nuotr.


Minimos įmonės
Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras,
Šiuolaikinis pasaulis tampa vis dinamiškesnis. Gyvename politinių, ekonominių ir socialinių pokyčių laikais, todėl ir profesinei veiklai keliami vis nauji reikalavimai. Dažnai kalbama apie kiekvieno žmogaus gebėjimą prisitaikyti prie nuolat besikeičiančios aplinkos, pasitikėjimą savimi, mokėjimą dirbti su kitais, kelti problemas, spręsti jas, siekti aukštesnių profesijos standartų, aptariami ir kiti gebėjimai. Kiekvienas darbdavys norėtų matyti savo komandoje novatoriškus, veiklius, energingus, gerai darbą išmanančius specialistus.

Projektu skatinamas mokymasis visą gyvenimą, skatinamos inovacijos. Dėl sparčių technologinių pokyčių reikia nuolat tobulinti konkrečius profesinius įgūdžius, taip pat ir profesinio rengimo specialistams. Projektas didina projekto dalyvių konkurencingumą darbo rinkoje, karjeros galimybes, įgalina būti mobiliu-mobilesniu Europos darbo rinkoje.

Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro mokiniai atliko praktiką Danijoje CELF – Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster. Veikla – statybų darbai.

Vaikinai buvo suskirstyti į 4 komandas po 4 ir 3 žmones. Ant lygių cementinių dirbtuvių grindų atliko tam tikrus matavimus, pagal kuriuos kiekviena komanda nusibraižė pamatų išdėstymo linijas. Iš keramzitinių blokelių paklojo pamatus, pricementavo prie grindų. Pastačius pamatus, viduje paklojo polistireną. Polistireno paskirtis – apšiltinti grindis. Vėliau paklojo izoliacinę plėvelę, apsaugančią nuo radioaktyvių radono dujų patekimo į namo vidų. Vaikinams mokytojas Ole Jacobsen vedė teorinę pamoką apie rodono keliamus pavojus. Vėliau ant pamatų buvo uždėta metalinė armatūra. Tada vaikinai kiemo dirbtuvėse sumaišė tam tikrą žvyro, smėlio ir cemento mišinį, kurį, naudodami specialią įrangą, užliejo ant apšiltintų pamatų ir kruopščiai išlygino.

Vaikinai išlygino grindis išlyginamuoju sluoksniu ir suformavo nuolydį. Pakraščius išklojo izoliacine medžiaga, o tada per visą konstrukcijos perimetrą sumontavo 1,2 m medinį karkasą. Prie karkaso pritaisė izoliacinę medžiagą. Tada kompiuterių klasėje pasirinkome mūro apdailos dizainą. Vaikinai sumūrijo išorinę pastato sieną su arkiniu langu ir karnizu. Izoliacine plėvele išklojo statinio vidų. Ant plėvelės uždėjo gipskartonio plokštes, pritvirtino jas prie medinio rėmo. Gipskartonio plokščių sujungimus užtepė hidroizoliacija ir uždengė armavimo juostelėmis.

Likusias išorines statinio sienas uždengė izoliacine medžiaga ir apkalė medinėmis dailylentėmis. Vėliau visą statinio vidinį paviršių padengė gruntu. Mūro sienas kruopščiai nuvalė ir padengė tam tikru laku. Visą vidinį paviršių, sienas ir grindis išklojo plytelėmis. Klojant plyteles mokytojas pasiūlė naudotis virvute, bet mūsų vaikinams labiau patiko Lietuvoje naudojami kampučiai. Vaikinai šią užduotį atliko kūrybiškai, kiekviena komanda pasirinko skirtingą vidaus apdailos dizainą. Plytelių siūles užtepė glaistu ir pritvirtino dailylentes prie likusių išorinių sienų. 

Užbaigus statinio vidaus apdailos darbus, pagal pateiktą brėžinį vaikinai iš medienos padarė stogo konstrukciją, ją pritvirtino prie statinio ir uždengė stogo danga.

Po kiekvienos darbo dienos vaikinai sutvarkydavo darbo vietą, išplaudavo ir sudėdavo į tam skirtas vietas darbo įrankius.

Paskutines dvi stažuotės dienas vyko griovimo darbai. Tai, ką vaikinai pastatė, turėjo nugriauti, statybinį laužą išvežti, statybines medžiagas surūšiuoti, darbo vietą išvalyti. Savo darbo vietą palikome tokią, kokią radome darbų pradžioje.

Mokinių įgyti įgūdžiai, žinios buvo įvertinti, užskaityti siuntusioje organizacijoje, išduoti Europass mobilumo dokumentai.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai.
Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį pateikiamos informacijos naudojimą.
 

Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro informacija ir nuotraukos

Statybunaujienos.lt



Aktualijos

nuotrauka
2024-05-10 09:10
Pirmieji keturi šių metų mėnesiai pagal įregistruotų nekilnojamojo turto (NT) sandorių skaičių atsilieka nuo praėjusių metų – reikšmingesnių pokyčių neįnešė ir balandžio mėnuo, skelbia įregistruotus NT sandorius analizuojantis Registrų centras.
nuotrauka
2024-05-10 08:09
„Turto bankas“ paskelbė išskirtinį aukcioną laikinojoje sostinėje – parduodamas prestižinis administracinis pastatas su inžineriniais statiniais ir žemės sklypo dalimi centrinėje Kauno miesto dalyje, Laisvės alėjoje. Pradinė kaina aukcione, nustatyta nepriklausomų vertintojų, siekia 1, 7 mln. eurų.
nuotrauka
2024-05-10 07:23
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) atsako į dažnai gyventojų užduodamus klausimus: ar pirties statybai reikalingas leidimas bei projektas, ar pastačius pirtį reikia atlikti kažkokias užbaigimo procedūras ir registruoti Nekilnojamoj...
nuotrauka
2024-05-10 06:38
Prieš trejus metus visoje šalyje įsigaliojo Infrastruktūros plėtros įstatymas, kuris savivaldybes įpareigojo taikyti infrastruktūros plėtros mokestį. Taip buvo siekiama suvaldyti chaotišką statybų plėtrą ir kad gautas lėšas savivalda galėtų naudoti naujos infrastruktūros įrengimui – keliams, apšvie...
nuotrauka
2024-05-10 06:37
Seimas priėmė Administracinių nusižengimų kodekso ir Civilinio kodekso pakeitimų įstatymus, kurie sugriežtino fizinių asmenų atsakomybę už pakartotinius savavališkos statybos, statinio rekonstravimo, kapitalinio remonto ar griovimo atvejus – baudos padidintos du kartus.
nuotrauka
2024-05-09 10:10
Šiemet remontuoti būstą planuotų trečdalis, tačiau kas penktas tam neturi finansinių galimybių, rodo „Citadele“ banko inicijuotos apklausos rezultatai. Vis dėlto panašu, kad gyventojų perkamoji galia po truputį atsigauna.
nuotrauka
2024-05-09 10:08
Aplinkos projektų valdymo agentūra primena apie galimybę pasinaudoti valstybės parama ir daugiabučiuose namuose atsisakyti suskystintų naftos dujų (SND) balionų, juos pakeičiant kitais energijos šaltiniais. Paraiškos priimamos iki gegužės 31 d. Atkreipiamas dėmesys į dažniausiai pasitaikančias klaid...
nuotrauka
2024-05-09 10:04
Statybos sektoriaus vystymo agentūra (SSVA) parengė Lietuvos Respublikos bendrojo plano (LRBP) sprendinių santrauką, padėsiančią rengti ir vertinti savivaldybių bendruosius planus. Lietuvos Respublikos bendrasis planas – pagrindinis šalies teritorijų planavimo dokumentas, kuriame numatoma ilgalaik...
nuotrauka
2024-05-09 09:52
Klaipėdos savivaldybė prašo Aplinkos ministerijos atkreipti dėmesį į susirūpinimą keliančias statybas rekreacinėse teritorijose pajūryje. Čia fiksuojami atvejai, kai be jokios projektinės dokumentacijos ir statybą leidžiančių dokumentų statomi moduliniai pastatai. Tuo metu kontroliuojanti institucij...
nuotrauka
2024-05-09 09:36
Akcinė bendrovė „Via Lietuva“ gegužės mėnesio pradžioje pradeda konsultacijas dėl Valstybinio ir privataus kapitalo partnerystės principu vystomų projektų įgyvendinimo galimybių. Šio finansavimo modelio pritaikymas leistų kur kas greičiau įgyvendinti svarbiausius šalies kelių infrastruktūros gerinim...
nuotrauka
2024-05-09 08:58
Statybų projektai yra išties sudėtingi, apimantys daug jautrių sričių, tad, nenuostabu, dažnai keliantys ir teisinių iššūkių. Reikia labai gerai apgalvoti kiekvieną teisinį aspektą, susijusį su projekto partneriais, žinoti aplinkos apsaugos ir statybų leidimų subtilybes ir kt. Norint išvengti krizin...
nuotrauka
2024-05-09 08:58
Virtuvė sujungta kartu su valgomuoju ir svetaine jau seniai tapo norma naujuose būstuose. Tam priežasčių yra įvairių. Vieni tokį namų planą renkasi norėdami erdvesnės virtuvės zonos, o kiti – dėl galimybės vienu metu bendrauti su kitais šeimos nariais, kol ruošiamas maistas. Tad jeigu svarstote įren...
nuotrauka
2024-05-09 07:20
Įmonė „Ukmergės gelžbetonis“ jau trečius metus gamina pilkąjį polistireninį putplastį BIOPORĄ. Šios termoizoliacinės medžiagos gamybai naudojamos ne iškastinės, o iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaunamos žaliavos, t. y. nafta keičiama biodujomis, gautomis iš maisto atliekų.
nuotrauka
2024-05-08 14:01
Vilniuje sparčiai įsibėgėja viešųjų erdvių tvarkymo darbai. Miesto centre bus remontuojamas Gedimino prospekte esantis Žemaitės skveras. Trys nauji skverai bus įrengti ir nutolusiuose Vilniaus rajonuose: jau pradėti naujo skvero įrengimo darbai Pilaitėje, tarp M. Jankaus ir I. Simonaitytės gatvių, t...
nuotrauka
2024-05-08 13:32
Pagiriuose netrukus testavimo rėžimu veiklą ketinanti pradėti medžio plokščių gamykla „Homanit Lietuva" palaiko glaudų ryšį su vietos bendruomenės lyderiais. Gamyklos administracijos teigimu, susitikimuose viena pagrindinių temų – pramoninio objekto skleidžiamas triukšmas, kuris neišvengiamai atsira...
nuotrauka
2024-05-08 13:19
Panevėžys plėtoja paslaugas neįgaliesiems ir įgyvendina „Harmonijos miesto“ statybos projektą. Ties Aguonų ir A. Baranausko g. sankirta sparčiai kylantis „Harmonijos miestas“ – modernus kompleksinių paslaugų centras vaikams su negalia ir jų šeimos nariams. Šiemet planuojama užbaigti statybos darbus,...
nuotrauka
2024-05-08 10:31
Klaipėdoje įrengta infrastruktūra laivų nuleidimui į Danės upę. Įgyvendinti projektą užtruko kiek ilgiau nei planuota, bet juo liko patenkinti ir projekto užsakovai, ir slipo bei greta esančios prieplaukos naudotojai.
nuotrauka
2024-05-08 09:33
Ekonomikos ir inovacijų ministerija skirs 13,4 mln. eurų finansavimą laisvosioms ekonominėms zonoms, pramonės parkams ir kitoms pramoninėms teritorijoms vystyti. Savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas šiems projektams įgyvendinti.
nuotrauka
2024-05-08 09:13
Turto bankas Šiauliuose atidarė atnaujintą pastatų komplekso Vilniaus g. 265 korpusą. Po atliktų darbų 910 kv. m pastatas tapo draugiškesnis darbuotojams ir aplinkai. Projekto vertė beveik 1,2 mln. eurų. Šiuolaikiškuose biuruose įsikūrė Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (Šiaulių AV...
nuotrauka
2024-05-07 12:45
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) nustatė, kad savitarnos automobilių plovykla Ukmergės g. Vilniuje pastatyta pažeidžiant esminius projekto sprendinius, statybą leidžiantis dokumentas (SLD) išduotas neteisėtai.

Statybunaujienos.lt » Aktualijos