2024 balandžio 27 d. šeštadienis, 11:32
Reklama  |  facebook

Kauno technologijų mokymo centro absolventai už sėkmingą karjerą dėkingi mokymo įstaigai

2023-10-06 07:27
Būsimiesiems specialistams, kai jie ima rinktis profesiją ar konkrečią mokymo įstaigą, svarbiausia, kad įgytų reikalingų žinių ir praktinių įgūdžių palankiausioje aplinkoje, kad dar mokydamiesi užsitikrintų galimybę sėkmingai įsidarbinti ir siekti karjeros pasirinktoje srityje.
nuotrauka
Kauno technologijų mokymo centro (Kautech) nuotr.


Minimos įmonės
Kauno technologijų mokymo centras (Kautech), VŠĮ
Virmalda, MB
Energia futura, UAB
Kauno technologijų mokymo centro (Kautech) Statybos ar Energetikos skyrių mokiniai, baigę mokslus, iškeliauja dirbti ne tik eiliniais darbininkais, bet ir kyla karjeros laiptais iki vadovaujančių pozicijų. Įstaigos kompetencijas ir absolventų perspektyvas iškalbingiausiai liudija buvusių mokinių sėkmės istorijos.

Nuo dažytojo iki darbų vadovo

Kautech Statybos skyrius džiaugiasi ne tik ilga istorija, solidžia patirtimi, bet ir profesionaliais statybininkais, kurie baigę gali didžiuotis mokęsi šioje įstaigoje. Statybos skyriaus mokiniai įgyja ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių apdailininko, fasadų šiltintojo ar mūrininko-betonuotojo profesinėse srityse, o vėliau gali sėkmingai įsidarbinti įvairiose statybų įmonėse ir ne tik tobulėti kaip darbininkai, bet ir kopti karjeros laiptais.

Robertas ZelionkaRobertas Zelionka
įmonėje „Virmalda“
eina darbų vadovo pareigas.

Vienas iš tokių pavyzdžių yra absolventas Robertas Zelionka, kuris įmonėje „Virmalda“ eina darbų vadovo pareigas. Ši įmonė prisideda prie kultūros paveldo išsaugojimo restauruodama Lietuvoje žinomus istorinius pastatus, tokius kaip Gelgaudiškio ir Trakų Vokės dvarai ar Panemunės pilis. Su R.Zelionka susitikome Vilniuje, garsiuosiuose Sapiegų rūmuose, kurie skaičiuoja jau daugiau nei 330 metų. Rūmai kyla naujam gyvenimui. Profesionalių darbuotojų ir profesionalaus jų darbų vadovo dėka istorinis pastatas atgauna solidų vaizdą.

Kaip ir dauguma įmonės darbuotojų, savo karjeros kelią R.Zelionka pradėjo nuo dažytojo. Įmonės administracija pastebėjo jauno darbuotojo imlumą, gebėjimą darbe pritaikyti mokykloje gautas žinias ir jam buvo pasiūlytos brigadininko pareigos. Tapęs grupės darbuotojų lyderiu, savo darbštumu ir vis augančia patirtimi jis pats įkvėpė komandos žmones. Penkerius metus R.Zelionka triūsė kaip brigadininkas, vėliau karjera kilstelėjo dar vienu laipteliu aukščiau ir jau aštunti metai jis yra darbų vadovas.

R.Zelionka mielai prisimena Statybos skyriuje sutiktus kompetentingus ir profesionalius mokytojus, kurie savo kantrumu, žinių gausa leido jam išaugti iki darbų vadovo pozicijos. R.Zelionka didžiuojasi baigęs šią mokymo įstaigą ir norintiems siekti statybininko profesijos siūlo rinktis Kautech Statybos skyrių, kuriame pats pradėjo savo kelią.

Šiuo metu jis jau prisideda ir prie dabartinių mokinių tobulėjimo, kai nauji profesionalūs statybininkai ateina į įmonę mokytis pameistrystės būdu. Sėkmingai statybų srityje įsitvirtinęs įstaigos absolventas yra dėkingas mokytojams už suteiktas galimybes augti ir džiaugiasi, kad gali įnešti savo indėlį į jį išugdžiusios mokyklos istoriją, tad noriai prisideda prie jaunų žmonių profesinio augimo. 

Įgyvendino svajonę prisidėti prie tvarios energijos vystymo

Įgyta specialybe ir pasirinktu karjeros keliu džiaugiasi ir kitas Energetikos skyriaus absolventas – Titas Barkauskas, baigęs atsinaujinančios energetikos įrangos montuotojo studijų programą. Pasirinkti tokią specialybę vaikiną paskatino pasaulyje progresuojanti „žalioji energija“. Šia sritimi jis domėjosi dar besimokydamas mokykloje. Gavęs brandos atestatą, galutinai apsisprendė dėl specialybės ir nutarė savo rankomis prisidėti prie tvarios energetikos vystymo šalyje. Tad Kauno technologijų mokymo centre susirado programą, kuri puikiai atitiko lūkesčius.

Smalsiam moksleiviui Kautech suteikė puikias sąlygas susipažinti su bendradarbiaujančiomis įmonėmis. Vaikino dėmesį patraukė „Energia futura“ paskaita ir šios įmonės pristatymas apie jos vykdomą veiklą bei darbo specifiką. Reiklų moksleivį sužavėjo darbuotojų kompetencija, profesionalus požiūris, augantis ir draugiškas kolektyvas bei realūs praktiniai mokymai. Apsisprendimui atlikti praktiką įtakos turėjo ir įmonės direktorius Kęstutis Slavinskas. Savo sprendimo T.Barkauskas nė karto nepasigailėjo, nes „Energia futura“ įmonėje dirba motyvuoti, aukštus standartus sau keliantys specialistai, kurie nuo 2016 m. įgyvendino daugiau nei 2500 saulės elektrinių projektų tiek individualiems namams, tiek verslo objektams.

Montuoja saulės elektrines patyrusių inžinierių komandoje

Įmonės inžinierių komanda projektuoja saulės energetikos sistemas bendradarbiaudami su geriausiais saulės elektrinių įrangos gamintojais pasaulyje, tad mokytis, tobulėti ir realiai prisidėti prie žaliosios energetikos ekosistemos vystymo šalyje yra sudarytos visos galimybės.

Titas Barkauskas

Titas Barkauskas dirba saulės parkuose, kur įrengiamos antžeminės saulės elektrinės.

Šiuo metu pagrindinis T.Barkausko darbas vyksta saulės parkuose, kur įrengiamos antžeminės saulės elektrinės. Darbas labai įvairiapusiškas, jį sudaro daug atskirų etapų, todėl dirbama komandomis, pasiskirstant darbus. Tenka dalyvauti visuose antžeminės saulės elektrinės įrengimo procesuose – nuo žemės paruošimo darbų, tinkamo kabelių išvedžiojimų po žeme, sudėtingų konstrukcijų rinkimo, modulių montavimo iki inverterių įjungimo.

Vienodų darbo dienų nebūna, tačiau tam tikri ritualai įmonėje egzistuoja. Ryte komanda susirenka darbo bazėje, aptaria dienos darbus, susirenka reikiamus įrankius, medžiagas ir vyksta į objektą. Atvykę pasiskirsto darbais ir eina jų atlikti. Labai svarbu, kad įmonė pasirūpina ir profesionaliais darbo įrankiais, ir kitais būtinais atributais, todėl darbuotojams belieka tik gerai atlikti darbą.

Pameistrystės programa leidžia lengvai suderinti darbą ir mokslus

Kautech sudaro puikias sąlygas dirbti ir mokytis pasirašius pameistrystės sutartį, o „Energia futura“ vadovų komanda vertina ir palaiko darbuotojus, kurie tobulėja ir ugdo savo kompetencijas ne tik praktiškai, bet ir mokslo srityje. Į praktiką įmonėje žiūrima rimtai, skiriama daug dėmesio, praktikantai apmokomi, supažindinami su darbo specifika bei sauga. Todėl darbiniai įgūdžiai susiformuoja labai greitai. O gera patirtis ir įmonės požiūris įkvepia tęsti mokslus. T.Barkauskas turi planų kelti kvalifikaciją ir pabaigti modulinę elektriko profesinio mokymo programą. Rinktis norimą studijų programą Kautech ir pasirašyti pameistrystės sutartį buvęs mokinys užtikrintai rekomenduoja ir kitiems, svarstantiems apie darbą statybos ar energetikos sektoriuje.

„Atsinaujinanti energetika yra ateitis, o perspektyvos dirbti šioje srityje ateityje tik didės“, – įsitikinęs saulės elektrinių montuotojas. Daugybę galimybių tobulėti jis mato ir įmonėje, kurioje dirba. ,,Energia futura“ sparčiai plečiasi, įgyvendina ne tik individualių namų, bet ir svarbių verslo objektų inžinerinius sprendimus. ,,Energia futura“ administracija atsakingai vertina komandos kompetencijų tobulinimą ir ugdymą. Rinkoje saulės elektrinių poreikis didėja pradedant privačiais namų stogais, pramoniniais plokščiais stogais ir baigiant statomais saulės parkais, tad belieka tik kelti kompetencijas ir prisidėti prie tokių projektų įgyvendinimo šalyje.KAUTECH LOGO

Sėkmingai įsidarbinęs absolventas džiaugiasi naudingomis studijomis ir įgytomis žiniomis, o kitiems mokymo įstaigą ir specialybę pataria rinktis gerai pagalvojus ir įvertinus individualius lūkesčius. 

Kauno technologijų mokymo centro (Kautech) nuotr. 

Statybunaujienos.lt



Asmenybės. Sėkmės istorijos

nuotrauka
2024-02-29 06:43,      papildyta 2024-03-06 10:15, papildyta nuotraukomis
Vasario 29 d. Julius Laiconas, Lietuvos statybininkų asociacijos vadovų klubo prezidentas, šventė 80-ties metų jubiliejų.
nuotrauka
2023-11-22 09:48
Mirė Lietuvos statybininkų asociacijos Tarybos narys, buvęs AB „Panevėžio statybos trestas“ generalinis direktorius Egidijus Urbonas.
nuotrauka
2023-10-24 11:00
Sekmadienį, spalio 22-ąją, eidamas 78-uosius metus, mirė statybos inžinierius Algimantas Nekrašius.
nuotrauka
2023-09-29 07:51
Karjerą pradėjęs kaip darbininkas, Valerijus Iziumovas jau 14 metų yra įmonės YIT LIETUVA statybos direktorius. Bendrovėje jis dirba keturiasdešimt antrus metus: tai jo pirmoji ir, kaip pats sako, tikriausiai ir paskutinė darbovietė.
nuotrauka
2023-09-22 07:39
Įveikęs pirmąjį rimtą karjeros iššūkį, konstruktorius Andrius Gudelis jautėsi geriausiu. Po 10 metų geriausiu jį pripažino ir statybos inžinierių bendruomenė: Lietuvos statybos inžinierių sąjungos (LSIS) apdovanojimuose Andrius Gudelis šiemet buvo išrinktas Metų statybos inžinieriumi-projektuotoju.
nuotrauka
2022-08-02 16:25
Eidamas 90-uosius metus mirė Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) emeritas, habilituotas daktaras, profesorius Jonas Gediminas Marčiukaitis.
nuotrauka
2022-04-25 07:43
Penktadienį, balandžio 22 d., Viktoras Voroncovas, LAYHER BALTIC vadovas, buvo apdovanotas Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) auksiniu pasižymėjimo ženklu.
nuotrauka
2022-04-12 07:29
Pirmadienį, balandžio 11–ąją, mirė žymus Lietuvos architektas, redaktorius, aktyvus visuomenės veikėjas Leonardas Vaitys, pranešė Lietuvos architektų sąjunga (LAS).
nuotrauka
2022-01-03 15:00
Apie nekilnojamo turto agentūros „Centro kubas“ įkūrėjo ir ilgamečio vadovo Arūno Strolio mirtį šiandien, sausio 3 d., pranešta socialiniame tinkle „Facebook“.
nuotrauka
2021-12-20 06:55
Pasitinkant didžiąsias metų šventes, Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) sukvietė verslo bendruomenę, visuomenės, politikos ir mokslo lyderius į kalėdinį LPK vakarą.
nuotrauka
2021-11-15 11:33
Eidamas 60-uosiu metus, mirė verslininkas, kelių ir infrastruktūros AB „Panevėžio keliai“ akcininkas, Remigijus Juodviršis. Lapkričio 15 d. R. Juodviršis atgulė Kairėnų kapinėse.
nuotrauka
2021-10-21 06:39
2021 m. spalio 16 d., eidamas 46-uosius metus, mirė Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) Aplinkos inžinerijos fakulteto (AIF) Pastatų energetikos katedros docentas, mokslų daktaras Giedrius Šiupšinskas (1976 liepos 24 d.–2021 spalio 16 d.).
nuotrauka
2021-09-19 07:15
Eidamas 88 metus mirė iškilus Lietuvos ir savo gimtojo Salako krašto patriotas, buvęs Lietuvos statybos ir urbanistikos ministras Algirdas Vapšys.
nuotrauka
2021-07-22 10:24
Ankstyvoje paauglystėje pradėjęs domėtis šiuolaikinės elektrotechnikos ir išmanių technologijų galimybėmis, šiandien šešiolikmetis Skirmantas Skurdenis – jauniausias tarptautinį KNX sertifikatą turintis išmaniojo namo sistemos diegėjas Lietuvoje. Vaikino planuose – savarankiškai nuo A iki Z suprojek...
nuotrauka
2021-06-09 09:35
Aplinkos ministerijos šių metų Viktoro Bergo premiją pelnė Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus pavaduotoja Rūta Baškytė. Šia proga Aplinkos ministerija kviečia artimiau susipažinti su žinoma gamtosaugininke, kurios iniciatyva sutvarkyta ir pritaikyta lankymui daugelis vertingų gamti...
nuotrauka
2021-06-01 22:02
Gegužės 31 d. eidamas 80-uosius metus mirė Lietuvos inžinierius statybininkas, aktyvus visuomenės veikėjas Juozas Zykus.
nuotrauka
2021-06-01 16:28
Eidamas 96-uosius metus, mirė Statybos veteranų klubo patriarchas profesorius Bronius Sidauga. Gegužės 31 d. jis buvo palaidotas Vilniaus Karveliškių kapinėse.
nuotrauka
2021-01-26 15:24
Studijos „DO Architects“ bendraįkūrėja Andrė Baldišiūtė – pirmoji lietuvių architektė, jau šį trečiadienį debiutuosianti vokiečių bendrovės JUNG remiamos tarptautinės nemokamų renginių serijos „Architects, not Architecture | Virtual World Tour“ virtualioje scenoje.
nuotrauka
2020-12-23 09:39
Kokios naujovės laukia statybos sektoriaus artimiausiu metu? Kokiomis savybėmis turės pasižymėti šiame sektoriuje dirbantys žmonės? Apie tai pasakoja ne vieną dešimtmetį statybos sektoriuje dirbantis Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) alumnas, „Prorentus“ direktorius Linas Adoma...
nuotrauka
2020-11-19 13:55
Kasmet abiturientams tenka gerokai pasukti galvą, kol išsirenka tinkamą studijų kryptį, po kurių seka svajonių darbo paieškos. Ne vienas studentas prisipažintų, kad šią užduotį reikia atlikti labai gerai, o žingsniai turėtų būti itin nuoseklūs. Būtent tokiu įsitikinimu vadovavosi Tautvydas Šimanausk...

Statybunaujienos.lt » Asmenybės. Sėkmės istorijos

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...