2024 balandžio 25 d. ketvirtadienis, 22:44
Reklama  |  facebook

Viktoras Voroncovas: socialinė atsakomybė yra vienas iš svarbiausių verslininko, galvojančio apie ateitį, bruožų

2018-01-09 08:19
Vokiečių kapitalo įmonė „Layher Baltic“ ir jos vadovas Viktoras Voroncovas Lietuvoje skleidžia ne tik saugaus darbo kultūrą, bet ir nelieka abejingi mūsų šalies problemoms. „Layher Baltic“ įmonė dalyvauja įvairiose socialinėse akcijose, remia iniciatyvas, dalijasi idėjomis, kurios verslo situaciją ir prestižą galėtų pakylėti keliais laipteliais aukščiau.
nuotrauka
Kas imasi verslo? Stiprūs žmonės, kurie nebijo atsakomybės, kurie turi pakankamai proto, kad gebėtų nuolat pertvarkinėti savo verslą pagal nesibaigiančius politinius, mokesčių, demografijos pokyčius. Bendrovės „Layher Baltic“ komanda. Įmonės nuotr.


Minimos įmonės
Layher Baltic, UAB

Kodėl svarbi socialinė atsakomybė?

„Man labai patiko viena iš studentiškų akcijų – #SumesimCentus. Studentai valstybei nėra prioritetas, bet studentams valstybė yra! – sako bendrovės „Layher Baltic“ direktorius Viktoras Voroncovas. – Jaunimas parodė, kad jis yra stipresnis už valstybės aparatą, kad jis yra patriotiškas, tiki šalies ateitimi ir daro viską, kad būtų galima pakeisti situaciją, kuriant geresnį gyvenimą Lietuvoje. Ir tai labai panašu į tai, ką darome mes, dirbantieji statybų sektoriuje, statybų versle.“

V. Voroncovas pastebi, kad valstybė neskiria reikiamo dėmesio verslui, kad verslas valstybei nėra tarp prioritetų. Kartais, kaip pastebi įmonės vadovas, net susidaro įspūdis, kad valdžiai verslas – tai nelygu melžiama karvė, kurios šerti nebūtina, bet melžti reikia be jokios pertraukos, nes „pieno“ reikia ir studentams, ir pensininkams, ir mokytojams, ir kultūros darbuotojams, o svarbiausia – reikia maitinti valdininkus. 

„Kas imasi verslo? Stiprūs žmonės, kurie nebijo atsakomybės, kurie turi pakankamai proto, kad gebėtų nuolat pertvarkinėti savo verslą pagal nesibaigiančius politinius, mokesčių, demografijos pokyčius, – sako V. Voroncovas, pastebėdamas, kad verslininkai turi būti ir lokomotyvu tiems, kuriems duoda darbo, kuriems kuria darbo vietas. – Taip, pinigai labai svarbu, bet antroje vietoje kiekvienam normaliam verslininkui turi būti socialinė atsakomybė. Jeigu verslininkai, įmonių vadovai nebus socialiai atsakingi, tai ir toliau jaunimas išvažinės iš Lietuvos, kuo toliau tuo aštriau jausime problemų dėl senstančios visuomenės, vis sunkiau Lietuvai bus pritraukti užsienio investicijų, vis didesnė skylė žiosis Sodros biudžete, vis mažesnės bus pensijos, taip pat ir mūsų pačių tėvų.“

layher pastoliail apdovanojimai, socialinis verslas

Renginyje Kaune V. Voroncovas (dešinėje) pristatė savo idėją Lietuvai. Viduryje – žurnalistas Andrius Tapinas

Šiandien – studentas, rytoj – pridėtinę vertę kuriantis verslininkas

V. Voroncovas, vadovaujantis vokiško kapitalo įmonei, skatina verslą ypatingą dėmesį skirti trims žmonių grupėms: studentams, pensinio ir vyresnio amžiaus žmonėms bei darbuotojams, atvykstantiems iš užsienio šalių. 

Kalbėdamas apie studentus, V. Voroncovas pastebi, kad tai yra ne tik būsimieji darbuotojai. Po kelerių metų jie gali tapti verslininkais, kurie taip pat kurs pridėtinę vertę, kurs naujas darbo vietas. „Neseniai susitikinėjau su moksleiviais, ir buvau nustebintas jų žodžių. Vienas iš moksleivių pasakojo, kad labai nori tapti inžinieriumi, bet jo šeima negali sau leisti išlaikyti vaiko, studijuojančio aukštojoje mokykloje. Todėl jaunuolis planuoja baigęs mokyklą išvažiuoti dirbti į Švediją, – dalijasi V. Voroncovas susitikimų su moksleiviais įspūdžiais. – Mes negalime leisti, kad moksleiviams tektų spręsti tokias dilemas. Mes negalime leisti ir to, kad studentai gautų tokias menkas stipendijas, kurios neleidžia galo su galu sudurti.“

Bendrovės „Layher Baltic“ vadovas siūlo išeitį – mokėti vienam ar dviem studentams priedus prie stipendijos, aktyviai juos kviesti į bendroves, priimti į praktiką ir mokyti dirbti kolektyve, komandoje, supažindinti su tais, kurie kuria šiuolaikinį verslą, veikia dabartinės rinkos sąlygomis, leisti suvokti ir parodyti, ko studentas iš tiesų turi mokytis aukštojoje mokykloje, kad galėtų būti konkurencingas darbo rinkoje. 

Kaip akcentuoja V. Voroncovas, verslas turi studentus vertinti kaip būsimuosius darbuotojus, o valstybė turi įvertinti tą faktą, kad ne vienas iš jų gali sukurti savo verslą, sukurti naujų darbų vietų ir valstybei sukurti pridėtinę vertę.

layher, verslas, pastoliai,

Bendrovės „Layher Baltic“ vadovas V. Voroncovas su studentais įmonėje 

Kodėl verslui ir visuomenei verta įdarbinti vyresnio amžiaus žmones

„Antroji grupė, kuriai būtina skirti dėmesį, yra pensinio ir vyresnio amžiaus žmonės, – sako V. Voroncovas, kalbėdamas apie būtinybę šiems žmonėms sukurti darbo vietų ir įdarbinti juos bent kelioms valandoms per dieną. – Daugeliui iš jų svarbiausia yra ne pinigai, o žinojimas, jutimas, kad tavęs neišmetė iš aktyvios veiklos, bendravimo rato, kad tu esi reikalingas visuomenei, kad turi ką perduoti jauniems specialistams. Visada galima rasti darbo žmogui, turinčiam didelės patirties.“

Bendrovės „Layher Baltic“ vadovas taip pat ragina atkreipti dėmesį į darbuotojus iš užsienio. Jų Lietuvoje daugėja, todėl ir nuo verslo žmonių priklauso, ar jie taps ekonomikos skatintojais. V. Voroncovas apgailestauja, kad neretai užsieniečiai, dirbantys Lietuvoje, yra apgaudinėjami, jiems nesumokami uždirbti pinigai, nepagrįstai mažinamas atlyginimas, jie apgyvendinami sąlygomis, kurios neatitinka net minimalių ES standartų. Nors tokie atvejai nėra dažni, tačiau jie meta šešėlį, pastebi V. Voroncovas, ant viso statybų verslo Lietuvoje.

„Pasamdei užsienietį darbuotoją – skirk jam instruktorių, kuri padėtų žmogui integruotis į darbo kolektyvą. Svarbu užsienio darbuotoją apmokyti dirbti su moderniomis technologijomis, aprūpinti darbo saugos priemonėmis ir mokyti lietuvių kalbos“, – sako V. Voroncovas.

layher, pastoliai, socialinis verslas

Investicijos į darbuotoją: duodamas gauni

Įmonės „Layher Baltic“ vadovas laikosi nuostatos, kad verslui verta investuoti į savo darbuotojus. Verslininkas visada galvoja apie pinigus ir apie rizikas, tad investuodamas į savo darbuotojus, jis mažina rizikas, kad darbuotojas gali išeiti į kitą bendrovę, išeiti pas konkurentus. Nes investuodamas į žmogų, V. Voroncovo žodžiais, verslininkas ugdo lojalų bendrovei žmogų. 

„Dirbdamas ilgai vienoje įmonėje, žmogus sukaupia žinių, tad jo netekti – reiškia netekti ir kompetencijos, patirties, – sako V. Voroncovas, aiškindamas savo poziciją dėl investicijų į žmones. –Gaudamas papildomų verčių, darbuotojas jos nepaliks. Tokiu būdu, iš tiesų laimės įmonė, nes toks darbuotojas bus profesionalus ir lojalus“.

Kiekvienas bendrovės „Layher Baltic“ darbuotojas, neslepia V. Voroncovas, kas mėnesį gauna pasiūlymų iš vadinamųjų „galvų medžiotojų“, nes net sandėlio darbuotojai šioje įmonėje yra ne šiaip sau sandėlio darbuotojais. Jie yra apmokyti ir turi papildomų kompetencijų: yra taip pat ir pastolių surinkėjais, treneriais, kai kurie yra puikūs rinkodarininkai. V. Voroncovas savo žmonėse linkęs matyti daugiau, linkęs pastebėti ir paskatinti savybes, kurių nebūtinai reikia atliekant jų tiesioginį darbą. „Layher Baltic“ vadovas žvelgia toliau ir giliau: „Suteikdamas galimybių darbuotojui tobulėti, suteiki žmogui papildomų verčių, pasitikėjimo savimi, mainais gaudamas vertingą darbuotoją. Taigi duodamas gauni. Taip turi elgtis bet koks atsakingas vadovas, jeigu jam svarbu turėti konkurencingą verslą. Kitaip elgtis negali“.

Verslas labai aštriai junta darbuotojų trūkumą. Gerų darbuotojų trūksta dar labiau – tad verslas yra priverstas konkuruoti dėl kiekvieno darbuotojo. „Todėl niekada nesiliausiu investuoti į kiekvieną darbuotoją, nes tai lemia įmonės sėkmę“, – sako V. Voroncovas. 

layher, verslas, pastoliai,

Lietuvai ruošiantis paminėti valstybės šimtmetį, vokiško kapitalo įmonė „Layher Baltic“ prie savo biuro ir logistikos centro Salininkuose pastatė įspūdingą pastolių konstrukciją. Tai yra žodis „LAISVĖ“

Lietuva – galimybių šalis

Bendrovė „Layher Baltic“ bendrauja su moksleiviais, studentais, remia sporto renginius. 

Dalyvaudamas Vilniaus Gedimino technikos universiteto Statybos fakulteto renginyje „Statyba valdo“, V. Voroncovas vedė vieną iš motyvacinių paskaitų, kurioje dalijosi patirtimi, kalbėjo apie statybininko profesijos prestižą. Studentai turėjo galimybę sužinoti, kaip rasti potencialų darbdavį, teisingai parengti savo gyvenimo aprašymą. Studentai taip pat lankėsi „Layher Baltic“ Logistikos centre, įsikūrusiame Salininkuose. Kaip dalijosi patys studentai, „V. Voroncovas pasakojo apie įmonės patirtį, VGTU absolventų sėkmės istorijas ir tvirtai teigė, kad Lietuva – galimybių šalis VGTU studentams!“

V. Voroncovas bendraudamas su studentais sako pastebintis neigiamą populiariųjų žiniasklaidos portalų poveikį, kai formuojama nuostata, jog reikia bėgti iš Lietuvos, o jeigu tu nebėgi, tai esi nevykėlis. Jo žodžiais, reikia pasakoti apie tokius verslo žmones, koks yra Alfonsas Jaras, bendrovės „Montuotojas“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas, kurio knyga „Įmonės valdymas. Dėl ko verta ginčytis, o dėl ko būtina susitarti“ neseniai buvo pristatyta verslo bendruomenei. Kaip sako V. Voroncovas, prieš tokius žmones, kurie sugebėjo išvesti bendroves iš kelių Lietuvą pasiekusių krizių ir savo srityje, sektoriuje pasiekti aukštumų, verta „nukelti kepurę“. 

Atsakomybė, įsipareigojimų vykdymas, galvojimas apie savo darbuotojus V. Voroncovui yra aukščiausios verslininko savybės. Kita vertus, ugdydamas gabius žmones, verslininkas rengia ir pamainą, naujus vadovus, į kurių rankas atiduos įmonės valdymą.

Bendrovėje „Layher Baltic“ dirba 14 darbuotojų, tačiau V. Voroncovas pripažįsta, kad negali kasdien negalvoti apie savo žmones, kur jie bebūtų. Su bendrovės vadovu kalbėjomės Kalėdų išvakarėse. Du jo darbuotojai buvo išvykę pas klientus į Klaipėdą ir jis pripažino, kad neištveria neskambinęs, kad sužinotų, kaip jie nuvažiavo, kaip jiems sekasi. Jis sako neįsivaizduojąs, kokia didžiulė atsakomybė gula ant vadovų, kurių įmonėse dirba keli šimtai ar tūkstančiai darbuotojų. 

Kalbėdamas apie vyresniosios kartos verslo žmones, V. Voroncovas sutinka, kad reikia kalbėti ir apie jaunosios kartos sėkmės istorijas.

„Pažįstu Panevėžyje įsikūrusioje bendrovėje „Prorentus“ dirbančius jaunus specialistus Julių ir Ugnių. Jie kuria produktą, kurį suomiai, švedai pripažino esant geresniais, negu sukūrė jų inžinieriai. Ir tai yra žmonės, kurie baigė mokslus prieš 2–3 metus, – pasakoja V. Voroncovas. – Arba mūsų bendrovėje „Layher Baltic“ dirbantis jaunas inžinierius-konstruktorius Vaidas Baltuška, kuris pelnė „Geriausio 2016 metų statybos inžinieriaus“ vardą. Pastolių versle Vaidas yra geriausias Europoje specialistas, yra autoritetas.“

layher, verslas, pastoliai

Bendrovės „Layher Baltic“ vadovas Viktoras Voroncovas skaito paskaitą VGTU  studentams

Teikia paramą ir dalyvauja socialinėse akcijose

Bendrovė „Layher Baltic“ rėmė 2017 m. vasarą Kaune įvykusį Europos dziudo čempionatą (U-18), kuriame dalyvavo atletai iš 42 šalių. Valstybė, V. Voroncovo pastebėjimu, tradiciškai remia krepšinį, tačiau nevalia pamiršti, kur eina vaikai iš problemiškų, rizikingų šeimų. Tai yra boksas, dziudo ir panašios sporto šakos, nes jie įprato, kad gyvenime reikia kovoti. 

„Net neabejoju, kad reikia palaikyti, padėti, nes vaikai turi turėti kuo užsiimti, sportas yra pati geriausia priemonė, pats geriausias būdas save realizuoti, nukreipti neigiamą energiją. Pasirinkimas mažas – arba eini į salę ir sportuoji, arba stovi laiptinėje ir rūkai“, – sako V. Voroncovas.

Bendrovė „Layher Baltic“ dalyvavo ir Vokiečių kalbos dienų Lietuvoje renginį. Kaip sakė vokiečių kapitalo įmonės direktorius, jiems, kaip verslo įmonei, svarbu ne tik atkreipti dėmesį į vokiečių kalbą, bet ir parodyti vokiškos įmonės darbo kultūrą, pasakyti, kad norint orių darbo sąlygų ir atlygio, nebūtina emigruoti – vokiško kapitalo įmonės ir Lietuvoje suteikia tokias darbo sąlygas, kurios nenusileidžia Vokietijoje veikiančioms įmonės.

Bendrovė „Layher Baltic“ yra ryškiai matoma socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje dėl savo iniciatyvų. 2016 m. prie bendrovės Logistikos centro Salininkuose iškilo įspūdinga raidžių LTU konstrukcija – 26 m ilgio ir 8 m aukščio. Ji buvo skirta pagerbti Lietuvos sportininkus, ginančius šalies garbę Olimpiadoje. 

2017 m. Mindaugo karūnavimo dienai buvo pastatyta kita teminė konstrukcija – tai buvo žodis „Lietuva“. Vokiško kapitalo įmonės „Layher Baltic“, tiekiančios į rinką pastolius ir jų sistemas, vadovas V. Voroncovas sako, kad gyvenime reikia daugiau pozityvo. 

Bendrovės „Layher Baltic“ nuotr. 

Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-25 07:08
Statybos įmonei ARCHIS šie metai prasidėjo svarbaus projekto įgyvendinimu – startavo Giraitės (Kauno rajonas) Šventosios Šeimos parapijos bažnyčios statyba. Šio svarbaus pastato paskirtis iš statybininkų reikalauja skirti ypatingą dėmesį detalėms ir tradicijoms.
nuotrauka
2024-04-24 06:18
Lietuvių įmonė „Acrylicon Baltic“, kuri specializuojasi įrengdama pramoninių grindų dangas, užsienio rinkose vykdo daugiau negu pusę visų užsakymų. 20 metų veiklą vykdanti įmonė pastaruosius 17 metų projektus įgyvendina ne tik Europoje, bet ir Amerikoje, Azijoje, Afrikoje.
nuotrauka
2024-04-23 14:19
„Primostar“ specializuojasi požeminių gelžbetoninių konstrukcijų hidroizoliacijos srityje ir yra didžiausias savo srities žaidėjas Estijoje. Įmonės tikslas – sumaniai naudoti hidroizoliacines medžiagas, siekiant ne tik optimalaus rezultato, bet ir sumažinti medžiagų sąnaudas bei tausoti aplinką.
nuotrauka
2024-04-23 07:34
„Nemokamas sūris tik pelėkautuose" – posakis, aktualus ne tik taupantiems vartotojams, bet ir augti (tačiau – tik už kiek įmanoma palankesnį biudžetą) siekiantiems verslams. Vienu dažniausių žingsnių verslo procesų optimizavime tampa ISO vadybos sistemos diegimas. Visgi net ir augti pasiryžusi organ...
nuotrauka
2024-04-22 13:47
Praėję metai atsinaujinančios energetikos bendrovei „Smartecon“ buvo ryškūs ir pilni svarbių įvykių. Įmonė tapo platesnio masto rangovu ir pradėjusi dirbti su didelių saulės energetikos parkų vystytojais ėmė augti dar sparčiau, taip pat plėtėsi Skandinavijoje, pasiūlė inovatyvius sprendimus namų ūki...
nuotrauka
2024-04-19 12:36
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė įsigijo Estijos bendrovės „Voglers Eesti“ kontrolinį akcijų paketą. Toks žingsnis leidžia įmonei ne tik sustiprinti paslaugų plėtrą už Lietuvos ribų, bet ir suteikia galimybę perimti svarbius procesus „Milsa“ įmonių grupė...
nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 10:11
Šiandien aukščiausiame Lietuvos statinyje – Vilniaus televizijos bokšte – surengtos bokšto viršutinės taurės naujų erdvių rekonstrukcijos pabaigtuvės. Pabaigus šį darbų etapą, lankytojams atveriamos naujos erdvės, kuriose jų laukia naujos paslaugos bei pramogos.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka

INSTITA dalyvavo infrastruktūros projekte, kuris keičia sostinės nekilnojamojo turto vystymo kryptis ir mažina taršą

INSTITA įgyvendino dar vieną lietaus nuotekų kolektoriaus rekonstravimo ir lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos projektą – vykdė II etapo darbus. Tai itin reikšminga veikla, kuri, užsak...