2024 balandžio 20 d. šeštadienis, 0:57
Reklama  |  facebook

„YIT Lietuva“ įvertino praėjusius metus: parduoti 282 butai, šiemet planuoja investuoti per 70 mln. EUR

2021-01-29 09:06
Praėjusiais metais nekilnojamojo turto rinkoje netrūko iššūkių ir neapibrėžtumo, tačiau vystytojai 2020-uosius vertina teigiamai, o į ateitį žvelgia optimistiškai. Darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ preliminariai skaičiuoja, kad praėjusiais metais daugumoje verslo segmentų pavyko pasiekti panašius rezultatus kaip ir užpernai.
nuotrauka
Piliakalnis. YIT LIETUVA nuotr.


Minimos įmonės
YIT Lietuva, UAB
Šiemet įmonė investicijas planuoja didinti į visų sektorių projektus ir iš viso investuoti beveik 74 mln. eurų, juos po lygiai paskirstydama būstų ir komercinio turto segmentams.

Būsto rinkos pandemija iš vėžių neišmušė

„YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas sako, kad daugelis įmonės planų, nepaisant pandemijos, praėjusiais metais buvo sėkmingai įgyvendinti, o kai kuriose srityse rezultatai netgi viršijo lūkesčius. 

„Matau Vilnių“

„Pavasarį būstų pardavimai išties stabtelėjo, tačiau atslūgus pirmajam išgąsčiui gyventojai ir vėl pradėjo planuoti NT įsigijimus. Paskutinį metų ketvirtį butų pardavimai jau buvo didesni nei atitinkamu laikotarpiu 2019 metais. Pavyzdžiui, spalį ir gruodį pardavėme maždaug dvigubai daugiau butų nei tais pačiais mėnesiais užpernai. Prognozuojame, kad augimas išliks ir šiemet. Rinkos aktyvumą rodo ir toliau nuosekliai augančios būsto kainos“, – cituojamas K. Vanagas.

Iš viso „YIT Lietuva“, kaip skelbiama įmonės pranešime, 2020 metais pardavė 282 butus. Palyginimui, per 2019 metus buvo parduoti 305 butai. Bendrovė pernai pradėjo 217 naujų butų statybas 4-iuose projektuose Vilniuje ir Kaune, Vilniuje užbaigė „Raitininkų Sodo“ ir „Naujosios Rivjeros“ projektus bei II „Matau Vilnių“ projekto etapą, o Kaune buvo baigtos „Šilo namų“ statybos ir Piliamiesčio urbanistinio projekto 8-asis etapas.

Bendrovės investicijos į būsto ir komercinio NT segmentus praėjusiais metais siekė 35,1 mln. eurų. Šiemet bendrovė planuoja vien būsto projektams skirti 36,9 mln. eurų. Juos investuos į projektus Vilniuje ir Kaune, kuriuose atitinkamai per metus rinkai planuojama pasiūlyti 288 ir 102 butus. Panašią sumą planuojama investuoti ir į komercinio nekilnojamojo turto projektų plėtrą.

„Naujasis Skansenas“

K. Vanago teigimu, renkantis būstą gyventojų prioritetu ir toliau išlieka patogi centrinė miesto lokacija, iš kurios visos reikiamos paslaugos ir pramogos būtų pasiekiamos per penkiolika minučių pėsčiomis. Tačiau vis daugiau gyventojų dairosi didesnių būstų, prioritetą skirdami erdviai svetainei ir terasai. Didelį dėmesį potencialūs pirkėjai skiria ir būsto aplinkai, įrengimo kokybei bei tvarumui.

„Ir toliau investuosime į pažangius skaitmeninės statybos sprendimus ir darbų terminus optimizuoti leidžiančią LEAN metodologiją, taip pat į aplinkai draugiškas statybų technologijas. Esame išsikėlę tikslą iki 2030 metų visų savo bendrovių veiklos anglies dioksido emisijas sumažinti perpus, didinti statybos darbų tvarumą ir efektyvumą“, – kalba K. Vanagas.

Infrastruktūros ir rangos projektai nesustojo

„YIT Lietuva“ vadovo teigimu, pandemijos metais veiklos netrūko ir infrastruktūros segmente. Pirminiai skaičiavimai rodo, kad 2020 metais infrastruktūros projektų buvo įgyvendinta už daugiau nei 48,5 mln. eurų. Palyginti, 2019 m. šio segmento apyvarta siekė apie 63,8 mln. eurų. Tiesa, dėl pandemijos infrastruktūros projektų rinka tapo konkurencingesnė, nes dalis rangovų siekdami gauti papildomų užsakymų ėmė mažinti darbų kainas.

„Raitininkų sodas“

„Infrastruktūros srityje pernai įgyvendinome išteis nemažai reikšmingų projektų ir pasiekėme savo užsibrėžtus tikslus. Įgyvendinome didelės apimties Tilžės ir Šilutės plento Klaipėdoje bei rajoninio kelio Dituva – Priekulė – Dreižiai rekonstrukciją Klaipėdos rajone. Be to, investavome į infrastruktūros plėtros pajėgumų didinimą – įsigijome papildomos technikos kelių tiesimo darbams.

Atnaujinus kelio darbų sezoną, kaip pranešama, „YIT Lietuva“ toliau tęs A1 kelio atkarpų tarp Kauno ir Klaipėdos rekonstrukciją, pradės Vievio požeminės sankryžos po geležinkeliu įrengimą, rekonstruos tiltą per Vilkos upę ir atliks kitus darbus. Kitąmet infrastruktūros segmente planuojame augimą, o papildomų galimybių šioje srityje suteiks numatomas „Rail Baltica“ projekto startas“, – sako K. Vanagas.

Jo teigimu, jautriausi pandemijos poveikiui buvo komercinio NT vystymo bei rangos segmentai. Čia kai kurie projektai buvo kuriam laikui pristabdyti. Visgi, anot K. Vanago, visi praėjusiais metais suplanuoti rangos darbai buvo sėkmingai užbaigti, o metų pabaigoje pradėti ir nauji stambūs projektai – pavyzdžiu, Vokietijos polimerų gamintojos „Rehau“ gamyklos Klaipėdos LEZ‘e statybos.

„Be abejo, pandemija iškėlė tam tikrų klausimų dėl darbo erdvių poreikio ir galbūt pernai privertė kai kurias įmones atidėti sprendimus dėl patalpų įsigijimo ar nuomos, tačiau patogūs biurai įmonėms išliks reikalingi. Galbūt keisis pačios biuro erdvių planavimo ir įrengimo tendencijos – pavyzdžiui, bus teikiama pirmenybė suskaidytoms, o ne atviro išplanavimo erdvėms – tačiau biuro patalpų paklausa šiemet, tikėtina, vėl išaugs. Jau praėjusių metų antroje pusėje matėme daugiau aktyvumo. Lapkritį sudarėme išties didelį sandorį dėl 5 tūkst. kv. m ploto patalpų nuomos“, – sako K. Vanagas.

„YIT Lietuva“ atstovo teigimu, šiemet bendrovė Vilniuje jau yra suplanavusi keleto naujų verslo centrų statybas.

  „YIT Lietuva“ nuotr.
Statybunaujienos.lt



Objektai. Technologijos. Verslas

nuotrauka
2024-04-19 12:36
Viena didžiausių dolomito ir granito skaldos gamintojų Lietuvoje „Milsa“ grupė įsigijo Estijos bendrovės „Voglers Eesti“ kontrolinį akcijų paketą. Toks žingsnis leidžia įmonei ne tik sustiprinti paslaugų plėtrą už Lietuvos ribų, bet ir suteikia galimybę perimti svarbius procesus „Milsa“ įmonių grupė...
nuotrauka
2024-04-18 15:01
KTU mokslininkai ir verslo atstovai sako, kad ieškant konkurencinio pranašumo ekonominėje erdvėje, padėti gali verslo skaitmenizavimas – vienas prioritetinių Pramonės 4.0 tikslų. Tuo tarpu skaitmenizacijai diegti ir palaikyti jau reikalingi naujos kartos specialistai.
nuotrauka
2024-04-18 14:49
Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos situacija – bene daugiausiai diskusijų pastaruoju metu viešojoje erdvėje kelianti tema. Laukiama jos atsigavimo požymių, netyla kalbos apie būstų kainas, aptariami nauji reikalavimai statytojams. Tačiau kaip mūsų šalį ir jos sąlygas statybų vystymui mato čia jau n...
nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 07:28
Užsienio kapitalo įmonė LAYHER BALTIC, kuri tiekia į rinką pastolių sistemas, Ukrainoje įkūrė antrinę įmonę. Karo sąlygomis gyvenančioje šalyje jau antrus metus veikianti įmonė planuoja plėtrą: iki metų pabaigos atidarys dar 2 pastolių sandėlius ir planuoja 10 mln. eurų apyvartą.
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-11 15:29
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika" pirmąjį 2024 m. ketvirtį naujų butų pardavimo rinkoje augo labiausiai ir užėmė rekordišką rinkos dalį – 12 proc. Sėkmingiausi visoje Vilniaus rinkoje pagal pardavimus buvo šios bendrovės vystomi projektai „Mėlyni vilkai" ir „Metų laikai".
nuotrauka
2024-04-10 08:42
Telekomunikacijų ir IT bendrovė „Telia“ šiemet nusprendė pakeisti įprastą komandų formavimo ir stiprinimo programą, į ją įtraukdama dronų gamybos mokymus. Bendrovės darbuotojų surinktas skraidykles ketina padovanoti Šaulių sąjungai. „Telia“ pirmame mokymų etape planuoja įsigyti apie 20 dronų komplek...
nuotrauka
2024-04-10 08:34
Ekonomikos ir inovacijų ministerija investuoja, kurdama naujas tvarias darbo vietas ir pritraukdama investuotojų į Akmenės, Jonavos ir Mažeikių rajonus. Tam bus paskirstytas 52,82 mln. eurų finansavimas 9 projektams. Taip pat planuojama skirti papildomą sumą kitiems teigiamai įvertintiems projektams...
nuotrauka
2024-04-10 08:27
2023 m. balandį bendro gyvenimo būsto („co-living“) projektą „WeLoft“ Vilniaus Viršuliškėse atidariusi NT vystytoja UAB „Business Plius“ per metus pasiekė 90-100 proc. užimtumą ir sostinėje planuoja naują šios koncepcijos objektą.
nuotrauka
2024-04-10 07:26
Ar galima pastatyti objektą be projekto valdytojo? Taip, galima. Tam reikia pakankamai kompetentingų, profesionalių užsakovų arba idealaus projekto bei rangovų, statančių be nuokrypių. Jeigu užsakovai neturi pakankamai statybinių kompetencijų, projekto valdytojų komanda yra būtina, nes nėra projektų...
nuotrauka
2024-04-09 11:16
Vilniaus neparduotų butų sandėlis pastaraisiais mėnesiais grįžo į priešpandeminę 5 tūkst. reikšmę, tad vystytojai lėtina naujų projektų plėtros tempus. Savo ruožtu investuotojus į NT sunkiau prognozuojama rinka glumina, tačiau pinigų masė rinkoje išlieka didelė, o patrauklūs objektai su ryškesne nuo...
nuotrauka
2024-04-09 07:44
Artėjant šiltajam metų sezonui, daugelis privačių ir daugiabučių namų įgauna naują išvaizdą. Dažnai būna keičiamos namų ar butų, lauko arba vidaus durys. Tačiau vienas iš pirmųjų žingsnių, renkantis duris, – apgalvoti ir nuspręsti, koks durų rakinimo sprendimas Jums bus tinkamiausias ir pateisins Jū...
nuotrauka
2024-04-08 11:02
Gegužės 15-17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji LITEXPO tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, ...
nuotrauka
2024-04-08 10:32
Atėjęs pavasaris daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. Nepaisant kovą fiksuoto kiek padidėjusio įregistruotų sandorių skaičiaus, vis dar atsiliekama nuo pastaruosius kelerius metus stebėto sandorių kiekio vidurkio, skelbia įregist...
nuotrauka
2024-04-07 19:30
OC PAROC pristato naują šilumos izoliacijos plokštę vėdinamų sienų šilumos izoliacijai ir apsaugai nuo vėjo.
nuotrauka
2024-04-04 10:33
Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mė...
nuotrauka
2024-04-03 07:43
Statant ar remontuojant klijai yra svarbus elementas, nes jie gali labai paveikti darbo kokybę ir patvarumą. Tinkamai parinkti klijai gali padėti užtikrinti, kad konstrukcija bus tvirta, patvari, estetiška ir atitiks visus reikalavimus. Klijų pasirinkimas yra svarbus ir gali turėti didelę įtaką meis...
nuotrauka
2024-04-02 13:52
Didžiausias Lietuvos šilumos ir karšto vandens tiekėjas AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) užbaigė 100 proc. Klaipėdoje veikiančių bendrovių UAB „Miesto energija“ ir UAB „Pramonės energija“ bei 4,34 proc. uostamiesčio šilumos ūkį valdančios AB „Klaipėdos energija“ akcijų įsigijimo procesą. Sandoris, ...

Statybunaujienos.lt » Objektai. Technologijos. Verslas