2024 balandžio 18 d. ketvirtadienis, 3:09
Reklama  |  facebook

Dujų jungties su Lenkija rangos konkurso nugalėtoja vėl įvardinta „Alvora“

2019-12-11 09:57
Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatoriaus „Amber Grid“ pirkimų komisija, iš naujo įvertinusi galutinius dujotiekių jungties tarp Lietuvos ir Lenkijos rangos darbų pirkimo konkurso pasiūlymus, nustatė, kad ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą pateikė įmonių konsorciumas, kurį sudaro bendrovės „Alvora“ ir „Šiaulių dujotiekio statyba“. Pasiūlymo kaina – 79,85 mln. Eur be PVM.
nuotrauka
Statybunaujienos.lt (ALVORA) archyvo nuotr.


Minimos įmonės
Alvora, UAB
Amber Grid, AB
Šiaulių dujotiekio statyba, UAB
EPSO-G, UAB

„Didelė konkurencija dėl konkurse aktyviai dalyvavusių Lietuvos kapitalo ir tarptautinių kompanijų leis mums įgyvendinti GIPL jungties projektą penktadaliu pigiau, palyginti su pradžioje planuotais 136 mln. eurų“, – „Amber Grid“ pranešime cituojamas EPSO-G generalinis direktorius Rolandas Zukas.

Atliekant pakartotinį rangos darbų galutinių pasiūlymų įvertinimą, pirkimų komisijoje stebėtojų teisėmis dalyvavo Centrinės projektų valdymo agentūros atstovai.

„Amber Grid“ praneša, kad pirkimo komisijai iš naujo pilna apimtimi įvertinus galutinius rezultatus, „Alvoros“ ir „Šiaulių dujotiekio statybos“ pasiūlymas buvo pripažintas geriausiu, nes jis pranašesnis pagal pasiūlytą darbų atlikimo kainą ir kokybės kriterijų. Pagal kainą laimėtojo pasiūlymas buvo 5 mln. eurų pigesnis už antroje vietoje likusio tiekėjo pasiūlymą. Pagal kitus kriterijus, pasiūlymai skyrėsi nežymiai. Šiame konkurse pasiūlymų kaina sudarė 84 proc. lyginamojo svorio.

Pripažinus įmonių konsorciumą, kurį sudaro bendrovės „Alvora“ ir „Šiaulių dujotiekio statyba“ konkurso laimėtoju, sprendimą pritarti esminėms sandorio sąlygoms priims „Amber Grid“ valdyba. Taip pat šiam sprendimui turės pritarti bendrovės visuotinis akcininkų susirinkimas.

Numatoma, kaip rašoma pranešime, kad pakartotinas konkurso pasiūlymų vertinimas esminio poveikio numatytam projekto įgyvendinimo terminui neturės.

GIPL projekto sutartis, numatanti plieninių vamzdžių, reikalingų dujotiekių jungčiai, pagaminimą ir įsigijimą buvo pasirašyta liepos 25 d. „Amber Grid“ 26,4 mln. Eur (be PVM) vertės sutartį pasirašė su tarptautinį konkursą laimėjusia Lenkijos bendrove „Izostal“.

Planuojama, kad GIPL dujotiekio statyba bus baigta ir jungtis pradės veikti 2021 m. pabaigoje. Pastačius dujotiekių jungtį, bus sukurti pajėgumai, leisiantys Baltijos šalių kryptimi transportuoti iki 27 teravatvalandžių (TWh) gamtinių dujų per metus, Lenkijos kryptimi – iki 21 TWh per metus, o Baltijos šalių dujų rinkos taps bendros ES dujų rinkos dalimi. 
Statybunaujienos.lt



Aktualijos

nuotrauka
2024-04-17 16:32
Didelę infrastruktūros pastatų statybos ir kultūros paveldo objektų atnaujinimo patirtį Baltijos šalyse turinti Lietuvos statybos bendrovė „HSC Baltic" pasirašė ilgalaikės nuomos sutartį su „Baltic Horizon" valdomais „Meraki" verslo namais.
nuotrauka
2024-04-17 14:26
Vilniaus paukštyno akcininkai patvirtino investicijų į poveikio aplinkai mažinimą planą. Šiam planui įgyvendinti įmonė skirs 852 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad įgyvendinus numatytas priemones Vilniaus rajone, Rudaminoje, veikiančiuose bendrovės objektuose kvapų sklaida gali mažėti 40 proc.
nuotrauka
2024-04-17 10:48
Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su Viešųjų pirkimų tarnyba penktąjį kartą kviečia organizacijas dalyvauti konkurse – pristatyti savo pasiektus rezultatus šių metų efektyviausių viešųjų pirkimų rinkimuose.
nuotrauka
2024-04-17 10:11
Šiandien aukščiausiame Lietuvos statinyje – Vilniaus televizijos bokšte – surengtos bokšto viršutinės taurės naujų erdvių rekonstrukcijos pabaigtuvės. Pabaigus šį darbų etapą, lankytojams atveriamos naujos erdvės, kuriose jų laukia naujos paslaugos bei pramogos.
nuotrauka
2024-04-17 09:35
Turto bankas paskelbė pastato Vilniuje, Gedimino pr. 38, rangos ir projektavimo darbų viešąjį pirkimą. Pastatą ketinama iš esmės atnaujinti per dvejus su puse metų. Projekto įgyvendinimui jau gauta beveik 10 mln. eurų Aplinkos projektų valdymo agentūros parama.
nuotrauka
2024-04-17 08:53
Tai, apie ką kažkada svajojo vien rašytojai fantastai, tampa realybe. Dirbtinis intelektas milžinišku greičiu keičia mūsų gyvenimus – ne vien laisvalaikį ir pramogas, bet ir darbinę veiklą. Bendrovės „Emplonet" IT atrankų padalinio vadovė, dirbtinio intelekto personalo sprendimuose ekspertė Ieva Kil...
nuotrauka
2024-04-17 08:35
Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai piktnaudžiavimu siekiant turtinės naudos, disponavimu suklastotu dokumentu bei sukčiavimu pareikšti buvusiam Vilni...
nuotrauka
2024-04-17 08:01
Antradienį pasirašytas Lietuvos institucijų ir Vokietijos gynybos pramonės įmonės „Rheinmetall“ ketinimo protokolas dėl amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų. Dokumentą, rodantį Lietuvos pasirengimą stiprinti savo ir regiono saugumą bei glaudžią partnerystę su Vokietija, pasirašė ekonomikos ir inova...
nuotrauka
2024-04-16 18:41
Panevėžio Beržų progimnazijos stadione šiuo metu įrengiamas pripučiamas futbolo maniežas. Minėtos progimnazijos teritorijoje jau darbuojasi statybininkai – modernizuojama futbolo aikštė, netrukus prasidės komunikacijų įrengimo darbai.
nuotrauka
2024-04-16 18:33
Balandžio 22d. startuoja kvietimas savivaldybių administracijoms teikti paraiškas suprojektuoti, suformuoti ir užregistruoti miestų miškų sklypus Nekilnojamojo turto registre. 2024 m. šiai priemonei įgyvendinti bus skiriama apie 47 tūkst. eur.
nuotrauka
2024-04-16 18:27
Žemės gelmėse slypi neišnaudotas potencialas, kurį galima paversti energijos šaltiniu. Bendradarbiaujant su tarptautinėmis įmonėmis, KTU „M-Lab“ įsikūręs „Geoenergy Lab“ paramos būdu gavo beveik 3 mln. eurų vertės programinę įrangą, leidžiančią efektyviai modeliuoti žemės gelmių reiškinius. Tai svar...
nuotrauka
2024-04-16 12:47
Aplinkos ministerija parengė Specialiųjų reikalavimų, specialiųjų architektūros reikalavimų, specialiųjų saugomos teritorijos tvarkymo ir apsaugos reikalavimų struktūros ir išdavimo tvarkos aprašo pataisas, leisiančias į statybų planavimo procedūras įtraukti ir visuomenės atstovus.
nuotrauka
2024-04-16 12:31
Interjero dizaineriai unisonu kalba – namų dekoro įrengimas nėra tik tinkamas daiktų išdėstymas. Tai buities dvasios ir malonios, jaukios erdvės kūrimas, kuris yra ypač aktualus, nes namai yra intymiausia ir artimiausia aplinka, kurioje leidžiame sau būti visiškai atsipalaidavusiems. Ne veltui inter...
nuotrauka
2024-04-16 09:52
Nenuostabu, kad apšvietimas tapo svarbiu aspektu ne tik funkcine, tačiau ir estetine prasme. Sumanius įnešti daugiau jaukumo, žaismingumo, pabrėžti išskirtines architektūros detales ar padidinti pastato vizualinį patrauklumą kyla klausimas: ar šviestuvų įrengimas ant pastato fasado (dekoratyviniam a...
nuotrauka
2024-04-16 07:24
KOMFOVENT jau daug metų realizuoja vėdinimo ir šildymo technologijas, o šiandien daromas naujas žingsnis valdant namų mikroklimatą – pristatomas visas šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo funkcijas atliekantis KOMBI.
nuotrauka
2024-04-15 15:30
Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad nekokybiškus konteinerius įrengusios bendrovės VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui (ŠRATC) turės atlyginti daugiau nei 445 tūkst. eurų žalą.
nuotrauka
2024-04-15 14:08
Pirmuosiuose Lietuvos architektų rūmų mokymuose apie priedangų projektavimą nuotoliniu būdu dalyvavo beveik 250 dalyvių. Profesionalams skirtuose mokymuose architektas Tumas Mazūras pristatė darbo grupės parengtas rekomendacijas padidinto saugumo patalpoms (priedangoms), supažindino dalyvius su pana...
nuotrauka
2024-04-15 13:46
Balandžio 26 d. „Litexpo“ parodų rūmuose vyks tarptautinė konferencija „Skaitmeninė statyba 2024. Vilnius“, subursianti nekilnojamo turto (NT) vystytojus, valdytojus, projektuotojus bei statytojus kalbėti apie Lietuvos statybų sektoriaus pažangą skatinančias temas.
nuotrauka
2024-04-15 10:06
Apgyvendinti skirtingo amžiaus vaikus viename kambaryje daugeliui tėvų skamba kaip rimtas iššūkis. Ypač, kai vaikų amžius ir poreikiai yra skirtingi, o vietos reikia ne tik namų darbams ruošti, bet ir žaidimams. Kaip padaryti, kad kambaryje vyrautų tvarka, o vietos pakaktų visiems, pademonstravo int...
nuotrauka
2024-04-13 07:54
Kaune jau veikia naujasis stadionas, netrukus bus atvertas ir pirmasis šalyje mokslo muziejus. Per artimiausius kelerius metus kairiajame Nemuno krante turi iškilti aukščiausių standartų kultūros renginių erdvė – M. K. Čiurlionio koncertų centras. Objektui išduotas statybos leidimas, ruošiamasi skel...

Statybunaujienos.lt » Aktualijos