2024 kovo 28 d. ketvirtadienis, 14:09
Reklama  |  facebook

X, Y ir Z kartų darbuotojai vienoje įmonėje: ko tikėtis ir kaip spręsti kylančius iššūkius?

2018-09-24 13:07
Naująsias technologijas labiausiai išmano ir su jomis geriausiai dirba jauni žmonės – toks stereotipas gyvas kelis dešimtmečius – nuo tada, kai technologijos pradėtos vystyti itin sparčiai. Tačiau ar iš tikrųjų, remiantis šia prielaida, galima teigti, kad darbas įmonėse, kuriose kuriamos inovacijos, vystomi originalūs išradimai bei dirbama su išmaniausiomis technologijomis – tik jaunimui? Kaip tokioje darbo vietoje sutaria skirtingų kartų atstovai ir kas dar, be technologijų supratimo, skatina jų nesusikalbėjimą?
nuotrauka
Justinos Šuminaitės nuotr.


Minimos įmonės
Kauno technologijos universitetas (KTU),

Kartas vienija ne tik panašūs gimimo metai, bet ir aplinka, kurioje buvo augama, tam tikras gyvenimo būdas, panašios puoselėjamos vertybės. Tačiau egzistuojantys panašumai tarp vienos kartos atstovų juos išskiria iš kitų kartų. Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (KTU SHMMF) profesorė, psichologė Rosita Lekavičienė pastebi, kad egzistuojantys kartų skirtumai į darbinę aplinką gali įnešti ir nesusikalbėjimo, ir didelių nuoskaudų.

„Blogiausia tai, kad skirtingos pusės akcentuoja negatyvius aspektus ir nenori pasidžiaugti tais skirtumais, kurie gali duoti ir abipusės naudos, ir naudos įmonei“, – sako KTU profesorė.

 „Centric“ padalinio Lietuvoje kolektyvas

Vyresnės kartos, X ir Y, jau „apsišlifavusios“ tarpusavyje ir turi nemažai darbinės patirties. Visgi didžiausią susirūpinimą šiandieninėje darbo rinkoje kelia jauniausia Z karta, kuri vadinama sunkiai suprantama: nors šie jaunuoliai ir nebijo darbo, pasižymi kūrybiškumu, nori būti labai nepriklausomi, vyresniosioms kartoms atrodo priešingai – kad tai savanaudžiai, visiškai nenorintys dirbti ir paskendę technologijose žmonės.

Technologijų įmonės – tik jaunajai kartai?

Kaip tik technologijos labiausiai išskiria Z kartą iš kitų – šios kartos atstovai užaugo apsupti įvairių pažangių prietaisų ir apskritai net nematė pasaulio be interneto. Todėl visai nekeista, kad būtent jie geriausiai išmano technologijas ir greičiausiai jas perpranta.

„Šių laikų jaunimas yra visiškai kitoks nei prieš 10 metų. Mano manymu, šie žmonės daug profesionalesni jauname amžiuje, kas suteikia jiems galimybes bandyti „valdyti pasaulį“ būnant jauniems“, – tikina Nyderlandų informacinių technologijų (IT) bendrovės „Centric“ padalinio Lietuvoje vadovas Paulius Samoška.

Tačiau paklaustas, ar „inovacijų įmonės – tik jaunimui“, teiginiui jis pritaria tik iš dalies: jo nuomone, Z kartai reikia ir vyresniųjų turimų žinių.

„Ateitis priklauso jaunimui, tam niekas negali paprieštarauti, tačiau jaunimui šalia reikia asmenybių su patirtimi, kurie juos galėtų papildyti ir nukreipti teisinga linkme, kai to reikia. O to reikia ne kartą ir ne du“, – sako P. Samoška.

„Centric“ padalinio Lietuvoje vadovas atskleidžia, kad jų įmonėje, veikiančioje įvairiose Europos šalyse, specialistų amžiaus vidurkis stipriai skiriasi: pavyzdžiui, Olandijoje jis yra žymiai didesnis, o Lietuvoje – mažesnis.

„Visgi tam tikros technologijos yra gana „šviežios“ metų prasme, kas lemia, kad iš esmės tik jaunoji karta moka su jomis dirbti“, – atskleidžia jis.

Kas priešina skirtingas kartas?

Žinoma, šiuolaikinių įmonių veikloje susiduriama ne tik su reikalingomis technologinėmis žiniomis, bet ir su kartais gana sudėtingu skirtingų kartų tarpusavio bendravimu.

Rosita Lekavičienė

Nuotraukoje – KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto profesorė, psichologė Rosita Lekavičienė

„X kartos darbuotojams gali nepatikti Y kartos iniciatyva, laisvės demonstravimas, autoritetų nuomonės nepaisymas, jų kompetencijos ir patirties neįvertinimas, neatsižvelgimas į įmonės hierarchiją“, – pasakoja R. Lekavičienė.

„Y karta gali piktintis prastu X kartos kolegų technologiniu išprusimu ir nenoru išgirsti jo pasiūlymus, „persekiojimu“ dėl nedidelio pavėlavimo į darbą ar dėl ankstesnio išėjimo namo.

Tuo tarpu Z karta geba greitai apdoroti didelius informacijos kiekius, tačiau pateiktą darbą gali atlikti ir labai gerai, ir labai atmestinai. Be to, šios kartos atstovams reikia aiškiai įvardinti užduoties terminus, o prašymas atlikti „kaip galima greičiau“ – netinkamas: gali tekti laukti ir labai ilgai. Visa tai gali erzinti kitų kartų atstovus“, – priduria KTU psichologė.

„Centric“ padalinio Lietuvoje vadovas pritaria, kad tarp skirtingų kartų vyrauja kitoks požiūris į darbą, skirtingos puoselėjamos vertybės, tačiau tikina, kad renkantis kolektyvą darbui kartu, daug dėmesio būtina skirti asmeninėms žmogaus savybes, kad tarpusavyje nekiltų didelių iššūkių.
„Kiekvienoje kartoje žmonės turi kitas galimybes. Šiais laikais jos tikrai didelės, todėl jaunosios kartos laisvės pojūtis yra daug didesnis. Neišskiriu kažkurios kartos, kaip išskirtinės, tačiau, manau, kad labai daug kas priklauso nuo įmonės formuojamų vertybių – tai paveikia ir darbuotojus, kurie auga kartu su įmonėmis“, – teigia P. Samoška.

Pataria vengti stereotipų

Norint suformuoti tvirtą kolektyvą, R. Lekavičienė pirmiausia pataria skirtingų kartų atstovams atsisakyti stereotipizuoto mąstymo vieniems apie kitus – asmenybių tarpusavio skirtumai kartos viduje neretai yra kur kas didesni, nei X, Y ir Z kartų tarpusavio skirtumai.

„Juk visose kartose rasime besistengiančių išsisukti nuo papildomo darbo, kaip ir gebančių kūrybiškai mąstyti ar naudotis informacinėmis technologijomis. Tad nuoširdus noras pažinti savo kolegą giliau, o ne išankstinis „žinojimas, ko iš tokio amžiaus žmogaus galima laukti“, kurs geresnį psichologinį klimatą įmonėje, o tuo pačiu turės įtakos ir jos rezultatams“, – įsitikinusi ji.

Visgi vadovai turėtų nuolat akcentuoti, ką reiškia visiems skirtingų kartų atstovams dirbti komandoje, ko galima vieniems iš kitų mokytis, o įsiliejant į darbo kolektyvą naujiems darbuotojams iš anksto ieškoti to, kas jungia skirtingus žmones.

Ieškant būsimųjų specialistų įmonėms taip pat svarbu kuo anksčiau pastebėti tinkamiausius darbuotojus, su jais arčiau susipažinti, sužinoti jų poreikius ir tokiu būdu rasti vietą įmonėje, kadangi specialistai geriausiai „auga“ įmonės viduje.

Tokią progą įmonėms pirmiausia suteikia susitikimas su būsimais specialistais įvairiuose renginiuose. Pavyzdžiui, didžiausiose Baltijos šalyse KTU „WANTed“ karjeros dienose įmonės gali studentus supažindinti su kuriamomis ugdymo galimybėmis ir inovacijomis, sudominti savo vykdoma veikla, o būsimieji profesionalai rasti savo svajonių darbovietę ar praktikos vietą.

P. Samoška tam pritaria, tikindamas, kad žmonės tampa vis laisvesni, atviresni, todėl panašiai turėtų elgtis ir įmonės, norinčios įdarbinti specialistus, ypač jaunosios kartos atstovus.

„Jiems reikia suteikti „gero turinio“, sudominti ne pristatymais ir tekstais, bet parodyti ir suteikti galimybę prisiliesti prie įmonėje vykstančių procesų. Jaunuoliai pradeda vertinti turinį, o tai labai sveikintina“, – savo patirtimi dalijasi įmonės „Centric“, taip pat dalyvausiančios KTU „WANTed“ karjeros dienose, padalinio Lietuvoje vadovas.

Parengta pagal KTU inf.
Nuotraukos KTU
Statybunaujienos.lt



Aktualijos

nuotrauka
2024-03-28 11:33
Po daugiau nei 3 metus trukusios rekonstrukcijos atidaryta Švenčionių nuotekų valykla. Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) administravo daugiau nei 3 mln. eurų vertės projektą, modernizuojant Švenčionių miesto nuotekų valymo įrenginius ir užtikrinant nepertraukiamas, patikimas ir kokybiškas pa...
nuotrauka
2024-03-28 11:08
Vyriausybė patvirtino Aplinkos ministerijos parengtas atnaujintas Kitos paskirties valstybinės žemės sklypų pardavimo ir nuomos taisykles, kurios nustato aiškesnę tvarką ir sąlygas, kaip gyventojai ir įmonės be aukciono ir aukciono būdu gali išsinuomoti ar įsigyti kitos paskirties valstybinės žemės ...
nuotrauka
2024-03-28 09:55
Kovo 27 dienos vakarą Vilniuje Panerių gatvėje AB „Ruvis“ teritorijoje užsiliepsnojo automobilių atliekų apdorojimo aikštelė. Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija išvyko paimti aplinkos oro mėginių bei atlikti kietųjų dalelių ir kitų teršalų matavimų. Taip pat buvo parengta artimiausių valandų t...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-27 16:57
Nepatvirtinta Seimo nario abejonė, kad leistinos generuoti galios rezervavimo ribojimai hibridinėms elektrinėms, kurias sudaro saulės ir vėjo elektrinės, yra neteisėti.
nuotrauka
2024-03-27 16:45
Nuo balandžio mėn. vilniečiai ir sostinės svečiai galės nemokamai naudotis Vilniaus miesto savivaldybei priklausančiais viešaisiais tualetais. Vilniaus miesto Taryba šiandien pritarė sprendimui panaikinti anksčiau galiojusį 30 eurocentų vienkartinį mokestį. Taip pat per artimiausius dvejus metus pla...
nuotrauka
2024-03-27 13:32
2024 m. Vilniaus miesto savivaldybės planuose – net 120 kilometrų ištisiniu būdu išasfaltuotų gatvių, apie 40 km sutvarkytų šaligatvių ir 12,5 km įrengtų dviračių takų. Šiemet sostinės susisiekimo infrastruktūros tvarkymui bus skiriama 74 mln. Eur.
nuotrauka
2024-03-27 10:56
Besirūpinantiems savo individualaus gyvenamojo namo energiniu efektyvumu verta suskubti. Iki balandžio 2d. 17h. gyventojai, norintys atnaujinti savo individualų gyvenamąjį namą, padidinti energinio naudingumo klasę ir tuo pačiu pagerinti savo gyvenimo sąlygas, gali kreiptis į Aplinkos projektų valdy...
nuotrauka
2024-03-27 10:50
NT plėtros bendrovės „Darnu Group“ inicijuotas sostinės gyventojų tyrimas atskleidė, kad pastaruosius kelerius metus skiriami ir planuojami biudžetai būsto įsigijimui reikšmingai augo. Bendrai sudėjus 42 proc. apklaustų vilniečių įsigijo ar planuoja įsigyti būstą, kurio vertė siekia 151 tūkst. ir da...
nuotrauka
2024-03-27 09:55
Turto bankas paskelbė rangos darbų viešąjį pirkimą vienam didžiausių valstybės valdomų pastatų – Mindaugo g. 12, Vilniuje. Į buvusią Lietuvos geležinkelių būstinę ketinama investuoti apie 15 milijonų eurų, čia įskurs 8 valstybės įstaigos.
nuotrauka
2024-03-26 15:09
Mančesteryje vykusioje „Civic Trust Awards“ apdovanojimų ceremonijoje verslo ir laisvalaikio kompleksas „Bokšto skveras“ pripažintas nugalėtoju ir specialaus prizo laimėtoju, kuris įteikiamas išskirtiniams rekonstrukcijos projektams, įgyvendintiems saugomose teritorijose.
nuotrauka
2024-03-26 14:22
Dar viena rekordinio susidomėjimo sulaukusios senamiesčio pastatų fasadų tvarkymo programos galimybė Klaipėdos senamiesčio pastatų valdytojams: siekiant pilnai išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų, skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas. Jų laukiama iki š. m. balandžio 10 dienos.
nuotrauka
2024-03-26 10:18
Architektai pastebi, kad dėmesys aplinkosaugai jau skiriamas ir įsirenginėjant būstą: gyventojai ieško sprendimų, kurie galėtų sumažinti poveikį aplinkai, todėl populiarėja produktai, pagaminti iš biologinės kilmės atliekų. Biocikliniai elektros instaliacijos gaminiai – naujovė tvariems namams, kuri...
nuotrauka
2024-03-26 10:09
Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek...
nuotrauka
2024-03-25 16:03
„Via Lietuva“ (anksčiau – Lietuvos automobilių kelių direkcija), Susisiekimo ministerijos siūlymu, parengė atnaujintus reikalavimus asfalto sluoksnių įrengimo darbams valstybinės reikšmės keliuose. Nurodoma, kad atnaujintas taisyklių projektas padidins naujų asfalto dangų tarnavimo laiką, sumažins k...
nuotrauka
2024-03-25 15:47
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables" pasirašė 82 mln. eurų finansavimo sutartį su Europos investicijų banku (EIB) ir Šiaurės investicijų banku (NIB) dėl 94 megavatų (MW) Pomeranijos vėjo parko Lenkijoje.
nuotrauka
2024-03-25 13:46
Aplinkos ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos teikimo komisija patvirtino reikalavimus projektams, kuriais siekiama besivystančiose šalyse švelninti klimato kaitą ir diegti atsinaujinančius energijos išteklius perduodant Lietuvos patirtį.
nuotrauka
2024-03-25 13:37
Žemės informacinėje sistemoje nuo šiol veikia interaktyvus skaitmeninis žemėlapis „Valstybinė žemė”. Čia vienoje vietoje galima matyti visus Nekilnojamojo turto registre įregistruotus valstybinės žemės sklypus bei žemės sklypais nesuformuotus valstybinės žemės plotus.
nuotrauka
2024-03-25 09:32
Susisiekimo infrastruktūros UAB „Fegda grupė" priklausanti Pietų Lietuvos kelių infrastruktūros įmonė „Alkesta" turi naują vadovą – įmonės generalinio direktoriaus pareigas nuo pirmadienio eina Titas Lukšas.
nuotrauka
2024-03-25 09:26
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija), gavusi pranešimą dėl galimai neteisėtai atliktų statybos darbų, žemės sklype Sereikių k., Meškuičių sen., Šiaulių r. sav, atliko faktinių duomenų patikrinimą. Lentpjūvėje pertvarkyta stogo konstr...

Statybunaujienos.lt » Aktualijos