2024 balandžio 20 d. šeštadienis, 9:09
Reklama  |  facebook

Šiuolaikinės galimybės sukurti sveikesnius namus

2019-01-11 07:35
Gyvenant laikais, kai esame apsupti įtampos, streso ir įsipareigojimų, sveikos gyvensenos poreikis tampa vis aktualesnis. Deja, dažnai sveika gyvensena suvokiama kaip subalansuota mityba bei fizinis aktyvumas, pamirštant aplinkos poveikį mūsų organizmui. Vis dar nepakankamai įvertinami inovatyvūs statybų sprendimai, kurie padeda kurti ne tik gražius bei funkcionalius, bet ir sveikus namus.
nuotrauka
Sistemiškai naudojami „Baumit Klima“ produktai – idealus sprendimas kiekvienam estetiniam skoniui. BAUMIT iliustr.


Minimos įmonės
Baumit, UAB

Net trys ketvirtadaliai europiečių būtent sveikatą įvardija kaip svarbiausią savo laimės veiksnį. Tai atskleidė „Eurobarometro“ tyrimas. Taigi, daugelis norime puikiai jaustis, būti žvalūs, energingi ir sveiki, bet dažnai pamirštame, kokia reikšminga aplinkos, kurioje praleidžiame daugiausiai laiko, įtaka. Labai svarbu, kad namai būtų ne tik jauki, bet ir sveika poilsio vieta, kur galėtume atsipalaiduoti ir mėgautis laiku su šeima. Tik sveika aplinka yra naudinga mūsų kūnui ir sielai.

Patalpose praleidžiame iki 90 proc. savo laiko. Paprastai žmogus per dieną įkvepia iki 13,5 kg patalpų ir maždaug 1,5 kg lauko oro. Dėl to vidaus oro kokybė yra labai svarbi mūsų gerovei, sveikatai ir gyvenimo kokybei. Gerai savijautai svarbi optimali, stabili patalpos oro drėgmė ir temperatūra. Sveikas mikroklimatas prasideda nuo tinkamai pasirinktų statybinių medžiagų. Dažniausiai statybinės medžiagos pastate lieka visam laikui, todėl jos neturi išskirti į aplinką jokių kenksmingų medžiagų – užterštas oras susargdina. 

Aplinkos higieną užtikrina drėgmės kontrolė

Vidinės pastatų sienos – ne tik funkcionalus namų elementas ir dizaino objektas. Jos reguliuoja vidaus klimatą, bet optimaliai šią užduotį gali atlikti tik tada, jei statybai naudotos medžiagos yra tinkamai parinktos, kruopščiai patikrintos ir tarpusavyje suderintos pagal sudėtį. Vidaus patalpų klimatui pagerinti „Baumit“ įmonė sukūrė sveikos gyvensenos produktų liniją „Baumit Klima“.

Mineralinis, kvėpuojantis, kalkinis „Baumit KlimaDekor“ tinkas ir dažai „Baumit KlimaColor“ reguliuoja drėgmę panašiai kaip žmonių plaučiai. Dėl mikroakytosios jo struktūros susidaro didžiulis mikroklimatą reguliuojantis paviršius. Lyginant su kitomis statybinėmis medžiagomis, „Baumit Klima“ sistema per trumpą laiką sugeria didelį kiekį drėgmės, o jos kiekiui patalpoje sumažėjus, ima pamažu grąžinti drėgmę atgal į aplinką. Dėl to staigaus drėgmės padidėjimo atvejų patalpose pasitaiko gerokai rečiau.

Pasak tyrimų, „Baumit Klima“ sistema padeda palaikyti idealią vidaus patalpų drėgmę (40–60 proc.). Jų sudėtyje esančios kalkės neleidžia veistis nepageidaujamiems mikroorganizmams. Aukšta 12–13 pH vertė padeda sumažinti pelėsio ir infekcijų grėsmę. Ant antistatinio paviršiaus nesikaupia dulkės – tai užtikrina sveiką, švarią ir malonią vidaus aplinką.

Produktų kokybę reguliariai patvirtina moksliniai tyrimai

Gyvenimo kokybei labai kenkia biologiniai veiksniai: grybeliai, bakterijos, virusai bei kiti parazitiniai organizmai, taip pat – lakios cheminės medžiagos, įvairūs tirpikliai bei dūmai. Statant naujus namus ar remontuojant senus, „Baumit“ produktai padeda kurti sveiką aplinką, kurioje kenksmingos medžiagos yra greitai pašalinamos arba nesusidaro visai. Taigi, naudojant „Baumit“ produktų liniją „Klima“, kuriamas namų jaukumas ir pagerinama gyvenamosios aplinkos kokybė.

Sistemiškai naudojami „Baumit Klima“ produktai – idealus sprendimas kiekvienam estetiniam skoniui. Nepriklausomai nuo to, ar formuosite lygų, švelniai tekstūrinį, ar ryškiai tekstūrinį vidaus sienų paviršių, šios linijos gaminiai užtikrina malonų patalpų klimatą ištisus metus, subalansuoja drėgmę, užtikrina apsaugą nuo pelėsių, sumažina LOJ ir suriša CO2. Visos „Baumit Klima“ produktų savybės išbandytos ir patvirtintos tyrimais.

Sveikai gyvensenai skirtas technologijas „Baumit“ tobulina daugiau nei 25 metus. Per šį laiką rinkai pristatė daugybę inovatyvių produktų. 2015 m. kompanija pradėjo ilgalaikį unikalų, analogų Europoje neturintį mokslinių tyrimų projektą „Viva Reserch park“. Šiuo metu jame pastatyta 12 pavyzdinių namų iš įvairių statybinių medžiagų – betoninių konstrukcijų, betono, pilnavidurių plytų, medienos ir medžio karkaso. Namų, kurių matmenys yra 4 x 5 m, išorės ir vidaus sienos padengtos įvairiausiomis dangomis. Visus pastatus veikia tokios pačios oro sąlygos. Po 2 metų intensyvių tyrimų, kurių metu išnagrinėta bei įvertinta daugybė duomenų, nustatyta, kad statybų metodas ir statybinės medžiagos turi didelės įtakos žmonių sveikatai ir ilgalaikei gyvenimo kokybei. 

Laidžios orui ir plačiai pritaikomos sistemos

● Glotn
„Baumit Klima“ sveikos gyvensenos sistema leidžia išgauti itin lygų sienų paviršių, suteikdama patalpai ypatingo modernumo įspūdį. „Baumit KlimaWhite“ atlieka pagrindinio tinko funkciją. Kitam sluoksniui naudojamas 0,1 mm 
 granulių dydžio „Baumit KlimaFino“ arba darbui paruoštas „KlimaFinish“ glaistas, kuris paverčia paviršių lygiu it stiklas. Siekdami išskirtinio individualumo, sienas galite dengti dviem „Baumit KlimaColor“ dažų sluoksniais. Aukštos kokybės natūralaus mineralų ir silikatų pagrindo dažai pasižymi puikiomis dengiamosiomis savybėmis, matiškumu.

● Švelniai tekstūruota
„Baumit KlimaWhite“ – puikus pasirinkimas, jei sienoms norite suteikti švelnią tekstūrą. 1 mm dydžio grūdeliai padeda suformuoti unikalų, savitą interjerą. Ši sistema yra atvira kūrybiškiems sprendimams. „Baumit KlimaWhite“ galite tiesiogiai padengti dviem sluoksniais „Baumit KlimaColor“ dažų.

● Tekstūruota
Su „Baumit KlimaDekor“ galite formuoti akį traukiančius, gražius paviršius. Naudoti paruošta, plonasluoksnė baigiamoji danga tepama lengvai ir greitai. Ji neišskiria į aplinką beveik jokių medžiagų, o sudėtyje neturi tirpiklių, minkštiklių. Kaip tinko pagrindas šiai priemonei naudojamas „Baumit KlimaWhite“. Kad suformuotumėte tobulą pagrindą, galite dengti paviršių „Baumit UniPrimer“ sluoksniu. Šis aukštos kokybės produktas ypač tinka parengiamojo sluoksnio paruošimui, nes puikiai išlygina paviršiaus įgeriamumo gebą. Tai – tobulas pagrindas ryškiai, gražiai „Baumit KlimaDekor“ tekstūrai.


Nesvarbu, ar norite lygaus paviršiaus, ar paviršiaus su smulkia ar aiškiai išreikšta struktūra – „Baumit Klima“ puikiai suderina individualius estetinius reikalavimus su optimaliomis patalpų oro sąlygomis. Šių statybinių medžiagų gamybai pasitelkiamos inovacijos užtikrina ne tik sveikesnę namų aplinką, bet ir visapusišką gyvenimo gerovę.
 
Nuolat tiriami ir tobulinami produktai kelia kokybės kartelę ir skatina statybų sektorių bei vartotojus vis daugiau dėmesio skirti domėtis patalpų mikroklimatu.
Baumit“ iliustr.
Statybunaujienos.lt



Žaliasis kursas

nuotrauka
2024-04-17 09:35
Turto bankas paskelbė pastato Vilniuje, Gedimino pr. 38, rangos ir projektavimo darbų viešąjį pirkimą. Pastatą ketinama iš esmės atnaujinti per dvejus su puse metų. Projekto įgyvendinimui jau gauta beveik 10 mln. eurų Aplinkos projektų valdymo agentūros parama.
nuotrauka
2024-04-11 10:29
„Orientuokimės į tai, kad mūsų vaikai neprisimintų tokio reiškinio kaip sąvartynas. Į Europos Sąjungą prieš 20 metų Lietuva įstojo prižiūrėdama šalyje 850 sąvartynų, šiuo metu yra tik 11 jų, o ateityje jų turėtų iš viso nebelikti“, – teigė pranešime cituojamas aplinkos ministras Simonas Gentvilas tr...
nuotrauka
2024-04-11 10:09
2023 m. vasarį Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradėtos gerai žinomos pasaulyje dviračių gamintojos „Pon.Bike" gamyklos statybos pasiekė finišo tiesiąją. Beveik 40 tūkst. kv. metrų ploto pastatą per vienerius metus užbaigė tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva".
nuotrauka
2024-04-05 09:39
Turto bankas atidarė saulės parkus, kurie elektra aprūpina įmonės valdomus visuomeninės paskirties pastatus. Skaičiuojama, kad 2,21 MW suminės galios saulės parkai per 25 metų eksploatacijos laikotarpį CO2 emisiją sumažins kone 7 tūkst. tonų ir padengs didžiąją dalį elektros energijos poreikio pasta...
nuotrauka
2024-04-03 15:05
Balandžio 2d. baigėsi kvietimas norintiems atnaujinti savo individualų gyvenamąjį namą ir padidinti energinio naudingumo klasę. Mėnesį laiko trukęs kvietimas sulaukė didelio gyventojų susidomėjimo – gauta arti 2 000 paraiškų už daugiau nei 16 mln. eurų. Aktyviausiai namų modernizavimo galimybėmis do...
nuotrauka
2024-04-03 13:28
Trečdalis visų į aplinką išskiriamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų – tokį kiekį Europos Sąjungoje generuoja pastatai, kuriuose gyvename ir dirbame. Skaičiuojama, kad šiuo metu net 75 proc. visų pastatų yra energetiškai neefektyvūs. Vis dėlto, augantis susidomėjimas „žaliaisiais“ pastatais situaci...
nuotrauka
2024-03-27 17:02
Penkios Armėnijoje įsikūrusios įstaigos, įskaitant vaikų darželius, kultūrinį centrą ir nacionalinį politechnikos universitetą, netrukus naudosis lietuvių įrengtos saulės jėgainės elektros energija. Elektrinę įrengs Lietuvos saulės energetikos bendrovė „Solet".
nuotrauka
2024-03-27 10:56
Besirūpinantiems savo individualaus gyvenamojo namo energiniu efektyvumu verta suskubti. Iki balandžio 2d. 17h. gyventojai, norintys atnaujinti savo individualų gyvenamąjį namą, padidinti energinio naudingumo klasę ir tuo pačiu pagerinti savo gyvenimo sąlygas, gali kreiptis į Aplinkos projektų valdy...
nuotrauka
2024-03-26 10:18
Architektai pastebi, kad dėmesys aplinkosaugai jau skiriamas ir įsirenginėjant būstą: gyventojai ieško sprendimų, kurie galėtų sumažinti poveikį aplinkai, todėl populiarėja produktai, pagaminti iš biologinės kilmės atliekų. Biocikliniai elektros instaliacijos gaminiai – naujovė tvariems namams, kuri...
nuotrauka
2024-03-26 09:51
Lietuvoje žaliąją elektros energiją jau perka daugiau nei kas dešimtas Lietuvos gyventojas. Labiausiai tarp jų išsiskiria 26-25 m. gyventojai, bendrai jie sudaro daugiau nei trečdalį (35,5 proc.) perkančiųjų žalią elektros energiją.
nuotrauka
2024-03-22 12:53
Iki šiol viešojoje Lietuvos geležinkelių infrastruktūroje buvo naudojamos tokios garsą atspindinčios ir jį sugeriančios sienelės, kurios negeneruoja papildomos pridėtinės vertės, tik nuolatines sąnaudas. Tačiau tai pakeis šalyje vykdomas analogų neturintis pilotinis projektas – jo kūrėjai pasiūlė in...
nuotrauka
2024-03-21 13:52
Daugiau nei pusė maisto atliekoms rūšiavimui skirtų priemonių atsiėmusių sostinės gyventojų ėmėsi rūšiuoti maisto atliekas. Tai atskleidė naujausias Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) atliktas tyrimas. Kaip teigia VAATC direktorius, džiugina ne tik rūšiuojančių žmonių skaičius, bet ...
nuotrauka
2024-03-21 10:30
Kovo 20 d. paskelbtas kvietimas teikti paraiškas Žaliųjų pirkimų lyderių apdovanojimams, kurie skirti viešojo sektoriaus įmonėms, organizacijoms ir institucijoms, taip pat prekių ir paslaugų tiekėjams, tiekėjus vienijančioms organizacijoms ar viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančioms organizacijoms, į...
nuotrauka
2024-03-15 09:28
Aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice" investuoja 18 mln. eurų į nuo gaisro nukentėjusio Gariūnų rūšiavimo centro atstatymą ir infrastruktūros gerinimą. Pastatuose projektuojamos moderniausios gaisro aptikimo bei automatinės gaisro gesinimo sistemos. Projektą planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos.
nuotrauka
2024-03-13 09:16
Antradienį Europos Parlamentas patvirtino teisiškai įpareigojantį planą dėl pastatų sektoriuje suvartojamos energijos ir išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio mažinimo.
nuotrauka
2024-03-12 14:32
Turto bankas užbaigė Kauno teritorinės muitinės ir Muitinės departamento pastato atnaujinimo projektą. Pastatas ne tik tapo šiuolaikiškesnis ir itin taupus, bet ir pats apsirūpins atsinaujinančia saulės energija. Negana to, čia esančių pastatų komplekso stogai ateityje tarnaus kaip nuotolinis saulės...
nuotrauka
2024-03-12 09:22
Aplinkos ministras Simonas Gentvilas dalyvavo Paryžiuje vykusiame Pastatų ir klimato kaitos pasauliniame forume, kuriame su kitų valstybių atstovais aptarė pastangas didinti statybų sektoriaus dekarbonizaciją ir atsparumą klimato kaitai.
nuotrauka
2024-03-08 13:06
Turto bankas paskelbė BREEAM vertinimo ir konsultavimo paslaugų pirkimą, ekspertai dirbs prie A.Goštauto kvartalo konversijos. Siekiama, kad visi projekto etapai atitiktų keliamus tvarumo reikalavimus, o pastatų kompleksas gautų aukščiausią „Išskirtinis“ (angl. – „Outstanding“) sertifikatą.
nuotrauka
2024-03-08 12:55
Gyventojai, siekiantys atnaujinti savo individualų gyvenamąjį namą, nuo kovo 1d. visą mėnesį gali kreiptis į APVA ir pasinaudoti finansine parama. Per pirmąją kvietimo savaitę jau sulaukta beveik 600 paraiškų. Aktyviausi šį kartą Vilniaus, Kauno ir Alytaus rajonų gyventojai, norintys padidinti savo ...
nuotrauka
2024-03-07 13:16
Didžiausios šalyje vandentvarkos bendrovės „Vilniaus vandenys" ekspertai kartu su Lietuvos mokslininkais ketina plėtoti technologiją, kuri iš nuotekų gamintų elektrą. Mokslininkų komanda jau eksperimentuoja su kuro elementais, kurie pasitelkdami mieles gamina energiją iš biologinėse atliekose esanči...

Statybunaujienos.lt » Žaliasis kursas