2024 gegužės 8 d. trečiadienis, 23:08
Reklama  |  facebook

Prevenciją dėl skelbimuose nenurodomų siūlomų atlyginimų netrukus pakeis griežtesnės priemonės

2019-09-19 10:38
Valstybinė darbo inspekcija (VDI) darbdaviams, nesilaikantiems Darbo kodekso nuostatos, reikalaujančios darbo skelbimuose nurodyti siūlomą darbo užmokestį, pastarosiomis dienomis jau išsiuntė per 150 elektroninių laiškų, primindama naują prievolę – skelbimuose įrašyti atlyginimo dydį.
nuotrauka
Darbdavys gali pasirinkti, ar skelbti tik siūlomo bazinio darbo užmokesčio dydį, ar nurodyti tik dydžio intervalą, ar į darbo skelbimą įtraukti ir dydį, ir intervalą. Portalo Statybunaujienos.lt archyvo nuotr.


Minimos įmonės
VDI (Valstybinė darbo inspekcija),

VDI ėmėsi aktyviau tikrinti viešojoje erdvėje publikuojamus darbo skelbimus. Aptikus darbo skelbimą, kuriame nenurodomas darbo užmokestis, VDI įmonėms siunčia įspėjamuosius elektroninius laiškus.

„Ši prevencinė priemonė yra veiksminga ir įmonės, gavusios mūsų laiškus, pakoreguoja savo darbo skelbimus nurodydamos darbo užmokestį. Tačiau atkreipiu dėmesį, kad tokius laiškus siųsime iki rugsėjo pabaigos. Nuo spalio 1 dienos tiems darbdaviams, kurie toliau nepaisys naujos Darbo kodekso nuostatos, bus taikomos administracinio poveikio priemonės“, – VDI pranešime cituojamas Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Jonas Gricius.

Atsakomybė už šios Darbo kodekso nuostatos pažeidimą pagal Administracinių nusižengimų kodeksą užtraukia baudą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims nuo aštuoniasdešimt iki aštuonių šimtų aštuoniasdešimt eurų.

Darbo kodekso nuostata, kuri numato darbdavio pareigą darbo skelbime nurodyti informaciją apie siūlomo bazinio (tarifinio) darbo užmokesčio (valandinio atlygio arba mėnesinės algos, arba pareiginės algos pastoviosios dalies) dydį ir (arba) dydžio intervalą, išskyrus įstatymuose numatytus atvejus, įsigaliojo nuo šių metų liepos 27 d.

Darbdavys gali pasirinkti, ar skelbti tik siūlomo bazinio darbo užmokesčio dydį, ar nurodyti tik dydžio intervalą, ar į darbo skelbimą įtraukti ir dydį, ir intervalą. 

Darbo kodeksas numato, kad darbo skelbime darbdavys privalo nurodyti informaciją apie siūlomą darbo užmokestį. Kur skelbimas yra skelbiamas – darbdavio pasirinkimas.

Į galimus minimos Darbo kodekso nuostatos pažeidimus VDI reaguoja ir gavusi pranešimus ar skundus, taip pat planinių ir neplaninių patikrinimų metu atkreipiamas dėmesys, ar nėra pažeidimų darbo skelbimuose nurodant siūlomą atlygį.

Kyla klausimų – VDI kviečia konsultuotis Konsultacijų telefonu (8 5) 213 9772, el. paštu info@vdi.lt arba parašant asmeninę žinutę socialinio tinklo „Facebook“ VDI paskyroje.
Statybunaujienos.lt
Žymės  Atlyginimai



Aktualijos

nuotrauka
2024-05-08 14:01
Vilniuje sparčiai įsibėgėja viešųjų erdvių tvarkymo darbai. Miesto centre bus remontuojamas Gedimino prospekte esantis Žemaitės skveras. Trys nauji skverai bus įrengti ir nutolusiuose Vilniaus rajonuose: jau pradėti naujo skvero įrengimo darbai Pilaitėje, tarp M. Jankaus ir I. Simonaitytės gatvių, t...
nuotrauka
2024-05-08 13:32
Pagiriuose netrukus testavimo rėžimu veiklą ketinanti pradėti medžio plokščių gamykla „Homanit Lietuva" palaiko glaudų ryšį su vietos bendruomenės lyderiais. Gamyklos administracijos teigimu, susitikimuose viena pagrindinių temų – pramoninio objekto skleidžiamas triukšmas, kuris neišvengiamai atsira...
nuotrauka
2024-05-08 13:19
Panevėžys plėtoja paslaugas neįgaliesiems ir įgyvendina „Harmonijos miesto“ statybos projektą. Ties Aguonų ir A. Baranausko g. sankirta sparčiai kylantis „Harmonijos miestas“ – modernus kompleksinių paslaugų centras vaikams su negalia ir jų šeimos nariams. Šiemet planuojama užbaigti statybos darbus,...
nuotrauka
2024-05-08 10:31
Klaipėdoje įrengta infrastruktūra laivų nuleidimui į Danės upę. Įgyvendinti projektą užtruko kiek ilgiau nei planuota, bet juo liko patenkinti ir projekto užsakovai, ir slipo bei greta esančios prieplaukos naudotojai.
nuotrauka
2024-05-08 09:33
Ekonomikos ir inovacijų ministerija skirs 13,4 mln. eurų finansavimą laisvosioms ekonominėms zonoms, pramonės parkams ir kitoms pramoninėms teritorijoms vystyti. Savivaldybės kviečiamos teikti paraiškas šiems projektams įgyvendinti.
nuotrauka
2024-05-08 09:13
Turto bankas Šiauliuose atidarė atnaujintą pastatų komplekso Vilniaus g. 265 korpusą. Po atliktų darbų 910 kv. m pastatas tapo draugiškesnis darbuotojams ir aplinkai. Projekto vertė beveik 1,2 mln. eurų. Šiuolaikiškuose biuruose įsikūrė Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (Šiaulių AV...
nuotrauka
2024-05-07 12:45
Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) nustatė, kad savitarnos automobilių plovykla Ukmergės g. Vilniuje pastatyta pažeidžiant esminius projekto sprendinius, statybą leidžiantis dokumentas (SLD) išduotas neteisėtai.
nuotrauka
2024-05-07 12:37
„EIKA" įmonių grupei priklausanti nekilnojamojo turto projektų plėtojimo ir valdymo įmonė UAB „EIKA Development" Klaipėdoje pradėjo aliejinių augalų perdirbimo ir biodyzelino gamintojos UAB „MESTILLA" gamyklos statybos darbus. Planuojama, kad darbai bus baigti 2025 metų rudenį.
nuotrauka
2024-05-07 09:52
Susisiekimo ministerija duoda startą Klaipėdos pietinio aplinkkelio planavimo pradžiai – šią savaitę susisiekimo ministras Marius Skuodis pasirašė Vyriausybės nutarimo projekto teikimą dėl Klaipėdos pietinio aplinkkelio, kuriuo siekiama pradėti rengti šio valstybei svarbaus projekto susisiekimo komu...
nuotrauka
2024-05-07 09:45
Vilniečiams ir miesto svečiams jau atverta dar viena rekonstruota kairės Neries krantinės atkarpa nuo Šilo tilto iki brolių Vileišių skvero. Ši beveik 2 km atkarpa tapo patogia jungtimi pėstiesiems ir dviratininkams, keliaujantiems iš Antakalnio į centrinę miesto dalį.
nuotrauka
2024-05-07 09:13
Toliau keičiamas Gargždų miestelio veidas: patvirtintas detalusis planas ir jo įgyvendinimo programa, numatanti, kaip miesto centras vystysis artimiausią dešimtmetį. Tai ne tik miesto širdimi vadinamo turgaus modernizavimas, bet ir naujų visuomeninių pastatų, tokių kaip bibliotekos, muzikos mokyklos...
nuotrauka
2024-05-06 09:24
Nors tyčinio bankroto bylose daugiausia dėmesio skiriama įmonės vykdytos veiklos ir sandorių vertinimui, advokatų profesinės bendrijos LAWCORPUS VENSLAUSKAS teisininkas Vilius Vismantas įsitikinęs, kad labai svarbu nepamiršti ir vadovo vaidmens.
nuotrauka
2024-05-03 14:05
Vyriausybė pritarė Finansų ministerijos ir Lietuvos banko siūlymams, įpareigojantiems kredito įstaigas užtikrinti kiekvienam nekilnojamojo turto (NT) paskolos gavėjui realią galimybę pasirinkti palūkanų rūšį.
nuotrauka
2024-05-03 13:57
Kasmetis Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto (KU JTGMF) renginys „Inžinierių dienos“ ir šiemet į vieną būrį sukvietė studentus, dėstytojus, socialinius partnerius iš uostamiesčio verslo įmonių, kolegas iš kitų aukštųjų mokyklų bei moksleivius.
nuotrauka
2024-05-03 12:54
Danijos atsinaujinančios energetikos įmonė „Nordic Solar“ kartu su šalies energetikos sektoriaus lyderiais ir Danijos ambasada Molėtų rajone atidarė didžiausią Lietuvoje saulės energijos parką.
nuotrauka
2024-05-03 10:38
Viešųjų pirkimų tarnyba informuoja apie viešuosius pirkimus ir pirkimus reglamentuojančių įstatymų pakeitimus, kurie įsigaliojo 2024 m. gegužės 1 d. Pasikeitė pirkimų, kuriems galima žodinė sutartis, vertės. Taip pat įtvirtintos išimtys taikomiems apribojimams dėl nepatikimų tiekėjų dalyvavimo vieš...
nuotrauka
2024-05-02 16:24
Aplinkos ministras patvirtino statybos techninio reglamento „Statybą leidžiantys dokumentai. Statybos užbaigimas. Nebaigto statinio registravimas ir perleidimas. Statybos sustabdymas. Savavališkos statybos padarinių šalinimas. Statybos pagal neteisėtai išduotą statybą leidžiantį dokumentą padarinių ...
nuotrauka
2024-05-02 15:27
Priemiesčių patrauklumą didina visas privalumų paketas: tai ne tik galimybė pasinaudoti valstybės parama, bet ir tai, kad galima įsikurti kur kas erdvesniame būste, turėti savą kiemą arba būnant kur kas arčiau gamtos naudotis kitomis, tik miestui būdingomis galimybėmis.
nuotrauka
2024-05-02 14:47
Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) ir UAB „Investicijų ir verslo garantijos" (INVEGA) informuoja apie patvirtintą finansavimą rangos darbams pirmiesiems 3 daugiabučiams Lietuvoje, kurie bus renovuojami pasitelkus skydinę (modulinę) technologiją. Visi trys daugiabučiai namai – vienas Utenoje i...
nuotrauka
2024-05-02 13:39
SBA grupės investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management" pabaigė žaliausio biurų komplekso Rygoje „Verde" statybos darbus. 45 tūkst. kv. m. dydžio dviejų pastatų verslo komplekse iš viso įsikurė 19 Latvijos ir tarptautinių įmonių. Pirmojo „Capitalica Asset Management" projekto Latvijoje...

Statybunaujienos.lt » Aktualijos